Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Nayana kan godt lide Beyoncé, så hun synger hendes sang ”Crazy in Love”. - Jeg har sunget den mindst 100 gange, nej nok mere, siger den unge sangstjerne. Foto: Søren Alwan
 Hele familien er involveret i projektet omkring Voice Junior og er taget med til prøver og optagelser. Fra venstre Jørn Bräuner, Alexander Bräuner Dias, Nayana Bräuner Dias og Sheila Dias. Foto: Søren Alwan
 Nayana kan godt lide Beyoncé, så hun synger hendes sang ”Crazy in Love”. - Jeg har sunget den mindst 100 gange, nej nok mere, siger den unge sangstjerne. Foto: Søren Alwan

Lokale ni-årige Nayana synger for hele Danmark i bedste sendetid

Publiceret: 20.09.2016 19:28
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabert Hyttel
Ni-årige Nayana Bräuner Dias er begyndt på noget af et talenteventyr.

For et halvt år siden flyttede hun sammen med sin mor, far og storebror til Hedensted fra Oslo i Norge, og på lørdag kan hele Danmark se hende i skærmen i TV2s sangkonkurrence for børn, Voice Junior.

- Jeg kan godt lide at synge foran mennesker, siger den ni-årige nordmand på et dansk, der kun svagt lader ane, at hun kun har boet og gået i skole i Hedensted i lidt over et halvt år.

Familien har valgt at bosætte sig i Hedensted, fordi Jørn Bräuner, der arbejder med salg- og ledelsesudvikling, har arbejdet i området for 13 år siden, og nu har fået job i Danmark.

Sang på youtube
Hele familien elsker musik, og Nayanas mor Shelia er danseinstruktør og meget teaterinteresseret.

Hun har derfor filmet Nayana, mens hun synger og lagt klip på Youtube, hvor casterne fra TV2 spottede Nayana.

- Vi blev ringet op og spurgt, om Nayana ville være med i Voice Junior, og det sagde vi ja til, selvom vi knap vidste, hvad det var, fortæller Jørn Bräuner, Nayanas far.

Det har familien efterfølgende fundet ud af, og de seneste måneder har Nayana været til først en workshop med 130 deltagere og senere til den første test foran de tre dommere i konkurrencen.

I testen skal børnene, der er mellem otte og 14 år synge foran dommerne, der sidder med ryggen til. Hvis dommerne kan lide det, de hører, vender de sig om, og så er deltagerne videre. Hvordan det går, må familien ikke fortælle før efter den 24. september.

- Det har været sjovt at være med. Jeg vil gerne være sanger, når jeg bliver stor, siger Nayana med et stille smil.

Hun går straks i gang med at synge, da Folkebladets fotograf beder om det.

- Hun har ikke noget problem med at optræde overfor andre, siger Sheila Dias med et smil.

Vandt talent i Hedensted
Der er ikke første gang, Nayana har prøvet at synge foran et dommerpanel. Til Majfest i Hedensted deltog hun i ”Hedensted har talent” og blev nummer to.

Hun blev også spurgt, om hun ville synge, da TV2 på Tour var i Juelsminde.

Optræden er ikke fremmed for familien, for Alexander, Nayanas storebror, har medvirket i flere roller på teatre i Norge, og de to søskende har også spillet med i en kortfilm i Norge samt været med i en del reklamefilm.

- Vi har ikke været betænkelige i forhold til, at Nayana nu bliver offentlig kendt. Måske fordi vi har prøvet lidt af det med hendes storebror. Jeg tænker, at det er så kort tid, hun er på, og så er det glemt, siger Jørn Bräuner.

Forældrene føler også, at de har fået god vejledning af TV2, om hvordan de skal forholde sig. Derfor er klassekammerater og lærere på skolen blevet informeret.

- Vi har talt meget om, at hun skal leve normalt, selvom der selvfølgelig er mange, der vil spørge, når udsendelserne kører, siger Sheila Dias.

Forældrene styrer også Nayanas profil på Facebook, som Voice Junior siger, at hun skal have.

- Vi håber, at hun får en god oplevelse og måske får skabt sig et navn, som hun kan bruge, hvis hun vil noget med sangen. Men hun er jo stadigvæk ung, så vi må se, om hun holder ved, siger Jørn Bräuner.

Afsnittet af Voice Junior, hvor Nayana er med, sendes på TV2 på lørdag kl. 20.

Programmet er det sidste af tre blind test, hvorefter det afgøres, hvem der går videre.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier