Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 • Fingerstrik

 • Video
 På tre uger har Silje Sand Dalengaard og hendes tre kusiner lavet et 287 meter langt fingerstrik. Det er meningen, at det nu skal strikkes om til halstørklæder, huer, handsker og andre praktiske ting.Foto: Martin Ravn

Silje og co. har lavet et fingerstrik på 287 meter

Publiceret: 09.10.2016 20:21 | Senest opdateret: 09.10.2016 20:41
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Anders Kynde

Video

 • Fingerstrik

 • Video

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Fire kusiner, 21 dage og en frygtelig masse garnnøgler i alverdens farver. Så skal der strikkes!

Og det gjorde 12-årige Silje Sand Dalengaard for fulde drøn sammen med kusinerne Anna (13 år), Elinor (8 år) og Vigga (5 år) i perioden 4. maj til 25. maj.

Med et mål om at blive optaget i Børnenes Rekordborg havde de tre uger til at lave et fingerstrik så langt som muligt.

- Idéen opstod lidt tilfældigt, da en af mine kusiner foreslog det, mens vi var i en garnbutik med vores bedstemor. Vi blev hurtigt enige om, at det kunne være sjovt at prøve, fortæller Silje Sand Dalengaard, som er den eneste af kusinerne, der kommer fra Vejle.

Hård hud på fingrene
Da ugerne var gået, kunne de konstatere, at deres fælles fingerstrik målte 287 meter. Det var således nok til at komme med i rekordbogen, der blev lanceret i weekenden til et udgivelsesarrangement i Nykøbing Falster.

- Så vidt vi ved, findes der ingen tidligere rekorder ud over en SFO, som lavede et tre kilometer langt fingerstrik. Men de var 100 børn og havde længere tid til det, forklarer Silje Sand Dalengaard, der til daglig går i 6. klasse på Vinding Skole.

Hun strikkede cirka to timer om dagen i de tre uger, som rekordforsøget varede.

- I starten gjorde vildt ondt i fingrene, så jeg måtte skifte hånd hele tiden. Men stille og roligt blev min hud hårdere, og så gjorde det ikke så ondt længere, siger hun.

Fulgte med på Facetime
Da kusinerne bor i henholdsvis Vejle, Viborg og Odense, kunne de ikke sidde sammen og fingerstrikke. Derfor ringede de jævnligt via Facetime for at snakke sammen og følge med i hinandens strikkeri.

- Det har været rigtig, rigtig sjovt og udfordrende. Samtidig har det også været fedt at få en fælles oplevelse, som vi kan se tilbage på i lang tid, fortæller Silje Sand Dalengaard.

Hun opfordrer andre børn til at forsøge at komme i Børnenes Rekordbog.

- Man behøver ikke tænke så meget over, hvorvidt rekordforsøget kommer med i bogen eller ej. Jeg synes bare, at man skal kaste sig ud i det og se, hvad der sker, lyder rådet fra den 12-årige pige.

Se mere i videoen om det 287 meter lange fingerstrik.Seneste web-tv


  Seneste gallerier