Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Det lille bindingsværkshus, som rummer butikken, er en tidligere svinestald, der er blevet sat i stand. Foto: Martin Ravn
 Gårdbutikken er en gammel drøm. Mette Larsen har altid haft lyst til at bruge mere tid på at være kreativ, og det får hun nu mulighed for i butikken. Foto: Martin Ravn
 Det lille bindingsværkshus, som rummer butikken, er en tidligere svinestald, der er blevet sat i stand. Foto: Martin Ravn

Mette åbner ny gårdbutik i gammel svinestald

Publiceret: 13.10.2016 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet Hyttel
Det kan næsten ikke være mere stemningsfuldt end i den nye gårdbutik på Trehusevej lidt syd for Hedensted.

I en tidligere svinestald har 44-årige Mette Larsen indrettet Butik3Huse, som sælger brugskunst, dekorationer og værtindegaver.

Det lille hus, der ligger for sig selv foran stuehuset, er bygget i bindingsværk og med stråtag, og de gamle buede staldvinduer er bevaret.

Indvendig er huset sat i stand med et stort lokale til varerne, et anretterbord og et køkken.

- Jeg har altid haft lyst til at være kreativ, og det kan jeg være her. Butikken er en gammel drøm, jeg har fået mulighed for at realisere siger Mette Larsen, der selv strikker sokker, skærer papirklip og lave dekorationer af naturmaterialer til butikken.

Brugskunst og værtindegaver
Hun er oprindelig uddannet teknisk assistent og arbejdede ved Sanistål. Derefter var hun i mange år regnskabsfører i sin mand Kims selskab.

Familien har boet i Hedensted i mange år og købte for to år siden ejendommen på Trehusevej, fordi deres yngste datter skulle have plads til en hest.

Nu er datteren på efterskole, og den ældste er flyttet hjemmefra, så derfor var tiden inde til at indrette en gårdbutik.

- Jeg er meget spændt på, om folk vil køre herud, men vi har faktisk meget trafik her på grund af Jordbær Arne og andre småvirksomheder, siger Mette Larsen.

Hun satser på brugskunst i alle prisklasser og særligt værtindegaver.

- Jeg oplever, at folk har svært ved at finde en værtindegaver, der ikke koster så meget, så dem har jeg en del af, siger Mette Larsen, der får mange af sine varer fra Tyskland.

Hun kombinerer ofte genstandene med naturmaterialer, som kommer fra den store grund omkring huset.

- Jeg har rigtig mange muligheder for at finde naturmaterialer. Vi har masser af træ, kogler og mos, og jeg kan godt lide den kombination, siger Mette Larsen og viser en lille lanterne, som står på en tynd skive birketræ, med barkkanten synlig.

Butikken er et hobbyprojekt og skal bare løbe rundt i sig selv.

Butikken åbner 22. oktober og har åbent torsdag til søndag.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier