Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Henrik Kastenskov - har taget initiativ til åbne en dokumentar-biograf, og første film vises i Spinderihallernes café på tirsdag 25. oktober. Arkivfoto: Michael Svenningsen
 Henrik Kastenskov - har taget initiativ til åbne en dokumentar-biograf, og første film vises i Spinderihallernes café på tirsdag 25. oktober. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Festival åbner dokumentar- bio i Spinderihallerne

Publiceret: 19.10.2016 14:24
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Fotografen Henrik Kastenskov, idémand til dokumentarfilm-festivalen Crossover Web Documentary Festival i Vejle, har taget initiativ til at skabe en dokumentar-biograf i Vejle.

Den får base i Spinderihallerne i Vejle og har premiere på tirsdag 25. oktober i Spinderihallernes café.

Her i hvad Kastenskov kalder ”dok bio” er det planen at vise gratis dokumentarfilm en gang om måneden.

- Som alle andre festivaler og måske især nye som vores her i Vejle er det en udfordring at holde hjulene i gang i de 363 dage om året, hvor festivalen ikke kører. Derfor har vi taget initiativ til at skabe dokumentar-biografen, siger Henrik Kastenskov.

Han understreger, at det fra begyndelsen har været festivalens mål at rette fokus på dokumentarer af kvalitet.

- Med en månedlig dok bio i Spinderihallerne foreløbig resten af året, forsøger vi at holde gryden i kog ved at vise biograflængde dokumentarer. Vi tager også en gammel tradition op, og viser - for at leve op til festivalens navn - et par web dokumentarer som forfilm, fortæller Henrik Kastenskov.

Søger halvanden million
Crossover Web Documentary Festival 2017 er så småt ved at komme op i gear. Henrik Kastenskov har sendt de første fondsansøgninger og lagt følere ud omkring programmet for anden udgave af festivalen, der finder sted i dagene fra 7. til 9. september 2017.

- Vi fik fantastisk opbakning til festivalen fra mange sider og entydig positiv respons. World Press Photo og Læger Uden Grænser, har begge meldt, at de kommer igen, fortæller han.

Velviljen om festivalen betyder meget, når Henrik Kastenskov nu er i gang med at søge halvanden million kroner til gennemførelsen af festivalen i 2017.

Dokumentar-biografens åbningsfilm er Michael Madsens anmelderroste ”The Visit - An Alien Encounter”, der vises tirsdag 25. oktober kl. 19 i Spinderihallernes café. Biografen er åben for alle, og der er gratis adgang.

Henrik Kastenskov oplyser, at dok-bio foreløbig er et initiativ, der kører resten af året.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier