Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Kolding har prioriteret dagpasning højt

Publiceret: 20.10.2016 11:26
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Et kommunalt tilbud om dagpasning er og skal være mere end blot pasning.

Ressourcerne skal være afmålt, så der også er plads til udvikling.

Det er baggrunden for, at Kolding Kommune prioriterer normeringer i de kommunale institutioner så højt, at det har landet kommunen på en suveræn førsteplads i Trekantområdet.

Hvis man som udgangspunkt sætter det gennemsnitlige niveau på landsplan til 100 og bruger KORA’s måde at sammenligne på, lander Kolding på et index lige godt over 115.

- Det største fokus for os er at fastholde det høje niveau. Vi kan også konstatere, at dagens samfund stiller langt højere krav end det tidligere var tilfældet. Det skal vi leve op til, pointerer formanden for børne- og uddannelsesudvalget Christian Haugk (S).

Meget lidt deltid
I modsætning til Vejle bruger Kolding Kommune stort set ikke deltidspasning:

- Min opfattelse er, at deltidspasning kan være et problem set i relation til fagligheden i institutionerne. Og jeg mener også, at deltidspasning er et spørgsmål om ideologi, siger han.

Kommunen har dog et enkelt forsøg kørende med deltidspladser i landsbyen Jordrup nordvest for Kolding.

Og det vil fortsætte, fortæller udvalgsformanden.

- Vi ønsker at sørge for de bedste muligheder for det enkelte barn. Det er det fokus, vi arbejder efter. Og det har ikke været politisk kontroversielt, siger han.

Aktuelt har kommunen bestilt en undersøgelse af, om den nu også får et produkt, der passer til investeringerne. Det blev besluttet op til den seneste budgetbehandling.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier