Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Arkivfoto
 Arkivfoto

Overblik: Flere EU-lande vil udfase benzinbiler

Publiceret: 24.10.2016 14:05 | Senest opdateret: 24.10.2016 14:15
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Ritzau
Sverige efterlyser et EU-forbud mod benzinbiler fra 2030. Også andre europæiske lande flirter med idéen.

I Danmark er der ikke politisk flertal for at indføre et forbud mod salg af benzinbiler i fremtiden, sådan som Alternativet ellers ønsker. Men idéen ulmer i flere andre europæiske lande.

Sverige:
Den svenske klimaminister foreslog lørdag et forbud mod benzinbiler fra 2030. Hendes mål er ifølge den svenske avis Aftonbladet at få forbuddet gennemført i EU.

Norge:
Den norske regering har en målsætning om, at salget af benzinbiler skal være nul i 2025.

Regeringen har sammen med flere andre partier skrevet under på en aftaletekst, hvor der står, at ”efter 2025 skal nye privatbiler, bybusser og lette varebiler være nul-udslipskøretøjer”.

Målet skal ikke opfyldes med forbud, men ved at skabe gode rammer for el- og brintbiler, skriver Dagens Næringsliv.

Tyskland:
I sommer udtalte statssekretæren for energi, at alle nye personbiler skal være emissionsfri i 2030. Udtalelsen er ikke fulgt op af et lovforslag, skriver Ingeniøren.

I begyndelsen af oktober vedtog et flertal i Tysklands Forbundsråd - eller Bundesrat - en resolution, som forbyder forbrændingsmotorer i nye biler fra 2030.

Resolutionen er ikke juridisk bindende, men Forbundsrådet har ifølge den tyske avis Der Spiegel bedt EU-Kommissionen om at gennemføre forbuddet i hele EU.

Holland:
Underhuset i det hollandske parlament stemte i april for et forslag, der forbyder salg af nye diesel- og benzinbiler fra 2025. Men forslaget har ikke flertal i Senatet, skriver The Guardian.

Østrig:
Den østrigske miljøstyrelse slog i en rapport i år fast, at salget af konventionelle personbiler skal ”begrænses og gå mod nul”, skriver Ingeniøren.

Styrelsen vurderede, at der ikke er et tilstrækkeligt juridisk grundlag for at forbyde bestemte biler i det enkelte medlemsland.

/ritzau/

Seneste web-tv


  Seneste gallerier