Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Brian Christiansen har store planer for Coastzone Performance Center i Tørring. I stedet for gocart-bane skal der bygges boliger, der bl.a. får adgang til parkens sø, skov og bygninger. FOTO: MORTEN PAPE
 Brian Christiansen har store planer for Coastzone Performance Center i Tørring. I stedet for gocart-bane skal der bygges boliger, der bl.a. får adgang til parkens sø, skov og bygninger. FOTO: MORTEN PAPE

Actionpark skal omdannes - nu vil ejer bygge boliger

Publiceret: 24.10.2016 14:15
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Da Brian Christiansen for otte år siden flyttede til Tørring, søgte han forgæves efter et sted, han kunne bosætte sig med sin familie.

Umiddelbart kunne den 52-årige familiefar til fem og medejer af teambuildingsvirksomheden Coastzone kun finde efter hans mening uinteressante ensartede parcelhuskvarterer.

Jagten efter en boligform, der skabte mulighed for et kvalitativt liv med tid og tryghed, er baggrunden for, at Brian Christiansen nu vil omdanne det knap 10 hektar store område ved Tørring, hvor Coastzone Performance Center (fhv. Actionparken) har hjemme, til en helt ny slags boligudstykning med overskriften ”Lev og leg livet let”.

- Jeg tror på, at mange efterspørger et liv, hvor der er mere tid og tryghed til at leve og lege. Det er min ambition med at lave ”Egholm Park”, som jeg kalder området.

En by i byen
- Det skal være en by i byen. Et villakvarter, men med præg af et kolonihaveområde og en campingplads, hvor man er fælles om de ting, man kun bruger en gang imellem, forklarer Brian Christiansen.

Hans idé er at udstykke actionparken til 60 mindre parceller rundt om parkens sø og eksisterende hovedbygning. Sidstnævnte skal omdannes til et fælleshus med gæstelejlighed, stort køkken, fest- og mødelokaler m.m. Fællesarealerne vil også inkludere skov, legeplads, den 540 kvm store hal, hvor der både kan holdes fest og leges, når det regner, et kreativt værksted og en overdækket parkeringsplads ved parkens indgang. Husene skal indeholde den nyeste teknologi ift. bæredygtighed og intelligent design.

- Jeg tror, Egholm Park vil henvende sig til flere generationer: småbørnsfamilien, der får kort til institution, skole og arbejde, får et trygt miljø med rig mulighed for at lege. Familien med de lidt større børn, der måske går på gymnasiet, og hvor forældrene har tid til en aktiv fritid og kan rejse uden at bekymre sig om at klippe hækken samt de aktive ældre, der gerne vil være et sted, hvor der er masser af liv, glæde og aktivitet, fortæller Brian Christiansen.

Stort potentiale
Som tilflytter til Tørring er han imponeret over, hvor meget der er i byen. Et aktivt handelsliv, stort kultur- og idrætscenter, skole, institutioner og gymnasium, masser af natur med Gudenåen, skov og enge og mulighed for inden for en halv times kørsel at nå omkring 350.000 arbejdspladser i bl.a. Herning, Horsens, Vejle, Billund, Silkeborg og Brande.

Potentialet er også tydeligt hos de to større byggefirmaer, Brian Christiansen har været i kontakt med om projektet.

De vurderer, at en alternativ udstykning som Egholm Park i stor stil vil kunne tiltrække akademikere og deres familier til Tørring. Derfor er de begge interesserede i at investere i projektet, ligesom Brian Christiansen ikke er afvisende overfor selv at bidrage økonomisk til, at projektet bliver til virkelighed.

Coastzone går godt
Han understreger, at udstykningsplanerne ikke betyder, at det på nogen måde går dårligt for hans virksomhed Coastzone, som han ejer sammen med tre andre.

- Men vores aktiviteter i Tørring udgør kun 15 pct. af vores omsætning. Så centeret her på Egholmvej er ikke vigtigere for os end, at vi hellere vil skabe det her nye og spændende boligområde, som jeg tror, mange familier i dag efterspørger, siger Brian Christiansen

Han præsenterede for nylig planen for boligområdet for byrådspolitikerne i Hedensted Kommune.

Præsentationen blev mødt med klapsalver og byrådet har nikket ja til, at området i den kommende kommuneplan udlægges til boliger.

Spadestik i 2018
Håbet er, at planarbejdet og finansieringen af projektet er på plads, så 1. spadestik kan blive taget i 2018 gerne samtidig med, at torvet og de øvrige elementer i Tørrings masterplan bliver ført ud i livet.

- Jeg tror virkelig på det her og håber, vi kan få det sat i gang sammen med masterplanen, så der kommer til at ske en masse i Tørring på én gang. Jeg har allerede en håndfuld familier, der har sagt, de vil flytte hertil. Jeg vil helt sikkert selv være den første, der flytter ind, siger Brian Christiansen.

Han bor i dag med sin familie i en lejlighed i parkens centrale bygning.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier