Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Der skal passes flere små børn de kommende år. Her er det dagplejer Bente Askær Nielsen fra Jelling, som ved en tidligere lejlighed passer børnene Kathrine og Clara. Arkivfoto: Mette Mørk
 Der skal passes flere små børn de kommende år. Her er det dagplejer Bente Askær Nielsen fra Jelling, som ved en tidligere lejlighed passer børnene Kathrine og Clara. Arkivfoto: Mette Mørk

Stort behov for flere dagplejere i Vejle

Publiceret: 02.11.2016 10:26
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Fødselstallet i Vejle Kommune stiger igen efter nogle år med nedgang. Samtidig flytter mange nye børnefamilier til kommunen.

Kommunen har derfor planer om at øge antallet af vuggestuepladser og ansætte flere dagplejere i de kommende år. Men det har vist sig svært at finde nok nye daggplejere.

- Vi vil gerne kunne give forældrene valget mellem vuggestue og dagpleje, men vi må konstatere, at det ikke er nemt at rekruttere dagplejere, udtaler formand for børne- og familieudvalget Dan Skjerning (S) i en pressemeddelelse.

12 nye ansat i år
I 2016 er der indtil videre ansat 12 nye dagplejere i primært den nordvestlige del af kommunen. Men der er også brug for nye kræfter andre steder som Bredballe, Engum, Grejs og på Nørremarken. Og i Vinding-Mølhom er manglen så akut, at børne- og familieudvalget på torsdag skal se på en sag om etablering af en vuggestuegruppe i børnehaven Vindmøllen.

Derudover er kommunen vært for to informationsmøder for interesserede borgere, der overvejer at blive dagplejer. Møderne holdes den 15. november i Aagade 33 i Vejle og den 17. november på Birkevej 5 i Give. Begge aftener klokken 18.30.

Her vil interesserede kunne møde en dagplejer, en dagplejepædagog og lederen af dagplejen Lise Fabricius.

Kræver uddannelse
Dagplejen har netop afsluttet et stort uddannelsesprojekt for alle medarbejdere, og Lise Fabricius understreger vigtigheden af, at dagplejerne er dygtige og veluddannede:

- Det er et stort ansvar at tage sig af andre forældres børn i de første leveår. Derfor stiller vi krav til vores nye dagplejere, ligesom vi sørger for den nødvendige uddannelse til jobbet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier