Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Skyttehuset trænger til en indvendig istandsættelse. Sådan har det lydt fra de interesserede forpagtere, der har besigtiget den historiske bygning, og det går Vejle Kommune snart i gang med. Arkivfoto: Angelina Owino
 Skyttehuset trænger til en indvendig istandsættelse. Sådan har det lydt fra de interesserede forpagtere, der har besigtiget den historiske bygning, og det går Vejle Kommune snart i gang med. Arkivfoto: Angelina Owino

Skyttehus-forskønnelse: Her kommer millionerne fra og det skal de bruges til

Publiceret: 04.11.2016 14:29
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ingen har indtil videre ønsket at forpagte et af Vejles mest kendte spisesteder, Restaurant Skyttehuset.

Men det skal en tre millioner kroner dyr istandsættelse gøre noget ved, og pengene kommer fra husets ejer, Vejle Kommune.

Restaurant Skyttehuset er netop sendt ud i en ny og anden udbudsrunde efter den mislykkedes første runde, og en ny forpagter kan være med til at sætte præg på den indvendige renovering.

Flere efterlyser renovering
- Vi har været i dialog med flere personer, der har været interesserede i at forpagte Restaurant Skyttehuset, men desværre er det ikke lykkedes os at komme helt i mål. Flere har ønsket en indvendig renovering af stedet. Det har vi lyttet til, og der er nu afsat op til tre millioner kroner til netop det. Derfor håber vi, at vi kan finde en ny forpagter til at tage over fra 1. januar eller snarest derefter, siger Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Ingen nye penge
Hvor har I pludselig fundet tre millioner kroner til Skyttehuset?

- Der er ikke tale om nye penge. Byrådet har allerede bevilget fem millioner kroner, som sammen med de 25 millioner kroner, vi har fået fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, skal bruges til at udvikle Skyttehushaven. Det er tre af de fem millioner kroner, vi bruger til renoveringen, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Betyder det, at der er færre penge til at nytænke Skyttehushaven?

- I første omgang ja, men vi står med en udfordring i restauranten. Den er en integreret del af parken og en kulturinstitution i vores alles have. Det vil derfor ikke give mening at lade bygningen stå, når vi går i gang med at renovere parken, siger udvalgsformanden.

Hvad er det konkret, der trænger til renovering i bygningen?

- I forhold til behovet er tre millioner kroner et lille beløb, for både køkkenet, inventaret og indgangspartiet trænger til udskiftning. Det har vi hørt igen og igen, når vi har vist stedet frem for interesserede, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Inddrager ny forpagter
Fristen for at afgive tilbud på forpagtningen udløber fredag den 2. december kl. 12. Forvaltningen ønsker at inddrage den ny forpagter i renoveringen, og venter derfor med at sætte istandsættelsen i gang, indtil en aftale med en ny forpagter er på plads.

Den kommende forpagter involveres også i den udviklingsproces for hele Skyttehushaven og det omkringliggende område, som kommunen sætter i gang inden årets udgang.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier