Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Nissan GTR og Lamborghini hos Kiesa Event - Vandel Flyveplads
 Smarte og hurtige biler har tiltrukket tusindvis af tilskuere til Vandel Flyvestation gennem de seneste årtier. Men der er nu lukket ned for, at større motorsportsarrangementer i stil med Danmarks Hurtigste Bil og Motorfestival.dk kan blive afholdt på flyvepladsen.Arkivfoto
 motorfestival i Vandel
 Nissan GTR og Lamborghini hos Kiesa Event - Vandel Flyveplads

Slut med store bil-events i Vandel

Publiceret: 14.11.2016 17:12
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Anders Kynde
Det er slut med at afvikle større arrangementer med hjulspin og bilræs på asfalten hos Vandel Flyvestation.

For et år siden opsagde Erhvervspark Vandel kontrakten med Danmarks Hurtigste Bil (DHB) efter 17 år på flyvestationen, og nu må Kiesa Events, der i august arrangerede Motorfestival.dk på pladsen, lide samme skæbne.

Det fortæller Ole-Steen Lyse, vicedirektør på Erhvervspark Vandel.

- Det setup, vi har kørt med DHB og Kiesa Events, er slut. Det har aldrig været vores ønske, at vi skal køre motorsport for fuld skrald herude, siger Ole-Steen Lyse til Vejle Amts Folkeblad.

Han tilføjer, at det stadig er muligt at køre motorsport på flyvepladsen, men i et mindre omgang end tidligere.

- Vi har stadig miljøgodkendelsen, men jeg kan ikke se et større arrangement med betalende gæster på pladsen. Det kan ikke hænge sammen. Jeg kan sagtens forestille mig et lukket selskab komme ud og lave et arrangement, men det bliver ikke i stil med DHB eller noget andet større motorsportsarrangement, siger vicedirektøren.

Solceller er fremtiden
Sidste år byggede Erhvervspark Vandel et 98 hektarer stort solcelleanlæg ved flyvepladsen.

- Solcellerne sætter nogle begrænsninger, og vi vil gerne udvikle endnu mere solenergi, fordi vi tror, at det er fremtiden fremfor motorsport, siger Ole-Steen Lyse.

I øjeblikket behandler Vejle Kommune en lokalplan, der kan bane vejen for, at endnu et solcelleanlæg kan blive opført ved Vandel Flyvestation.

Søgt om lokalplan
- Det er korrekt, at vi søger en lokalplan, men derfra og til, at vi sætter flere solceller op, er rimelig langt. Vi har søgt en lokalplan for at have mulighed for at planlægge et nybyggeri, men der er ikke noget konkret på bordet. Jeg kan se nogle muligheder, men det er noget ude i fremtiden, lyder det fra vicedirektøren.

Ifølge lokalplanen vil et eventuelt nyt anlæg fylde 107 hektarer, men det vil dog ikke forhindre, at asfalten stadig kan bruges til motorsportsaktivitet.

- Det pågældende areal er uden for landingsbaneområdet, så det vil ikke påvirke brugen af banerne, siger Ole-Steen Lyse.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier