Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Omkring 120 var i søndags forbi Rask Mølle Skole, hvor de stemte om, hvilket projekt, der skal have 50.000 kr. fra Hedensted Kommune. Projektet med en skaterbane, som fra venstre Heidi Rasmussen, Thea Celander og Lotte Hougaard, står bag fik langt de fleste stemmer. Privatfoto
 Omkring 120 var i søndags forbi Rask Mølle Skole, hvor de stemte om, hvilket projekt, der skal have 50.000 kr. fra Hedensted Kommune. Projektet med en skaterbane, som fra venstre Heidi Rasmussen, Thea Celander og Lotte Hougaard, står bag fik langt de fleste stemmer. Privatfoto

Tre mødre fik en idé: Nu får byen en ny skaterbane

Publiceret: 22.11.2016 14:38
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Alt tyder på, at Rask Mølle får et nyt skaterområde.

I hvert fald besluttede byen søndag, at de 50.000 kr., den har fået af Hedensted Kommune i det såkaldte borgerbudgettering, skal være tilskud til en skaterbane til glæde for byens børn, unge og barnlige sjæle.

Ideen til skaterområdet kommer fra tre mødre, Heidi Rasmussen, Lotte Hougaard og Thea Celander.

De ønsker at lave en skater-bane i beton på et grønt areal ved siden af byens klubhus.

- Hvorfor? Fordi ungerne elsker det. Når vi besøger vores familie i København, har vi altid løbehjul og skateboard med, så vi kan prøve skaterbanen på Enghave Plads. Når de kan have det i København, hvorfor kan vi så ikke i Rask Mølle, lyder det fra Heidi Rasmussen, der er mor til Christian på syv år og Laura på ni.

Kun et tilskud
Sammen med Lotte Hougaard og Thea Celander, har hun fået tegnet et udkast til en bane, der vil koste mindst 500.000 kr. at etablere.

Derfor skal de nu i gang med at søge midler og sponsorater for at gøre drømmen til virkelighed.

- De 50.0000 kr. er selvfølgelig kun en start, men vi tror på, at det er nemmere at søge fonde og skaffe sponsorater, når vi har noget at gå i gang med. Vi håber også, at en af byens foreninger vil lægge navn til, ligesom vi skal tale med kommunen om projektet, da det er på deres jord, vi vil bygge banen, lyder det fra Heidi Rasmussen.

Hun har sammen med Lotte Hougaard og Thea Celander sat en deadline, der hedder sommeren 2018, for, hvornår midlerne til banen skal være tilvejebragt, men hun håber, at det går endnu hurtigere.

- Det er et rigtig spændende projekt, og jeg håber virkelig, det lykkes, for ellers får vi nogle meget skuffede børn. Det er ikke andre skaterbaner i omegnen, og det vil være et sted, der inspirerer til leg for alle aldre, lyder det fra Heidi Rasmussen.

En givende proces
To andre projekter nåede også til afstemning om midlerne fra borgerbudgetteringen. Projekterne var at lave nogle højbede med lægeurter i den lille park ved banebuen samt at etablere en pavillon samme sted.

Selvom projekterne ikke fik midler i denne omgang, er formand for Rask Mølle Borgerforening Karina Buch Andersen sikker på, at arbejdet ikke var forgæves.

- Det har givet et rigtig godt sammenhold i byen, at folk er gået sammen på kryds og tværs om de forskellig projekter. Jeg kan godt lide tanken med, at borgerbudgetteringen involverer den menige borger i Rask Mølle og ikke kun dem, der sidder i bestyrelsen, lyder det fra Karina Andersen.

Som en udløber af processen med at finde ud af, hvad de 50.000 kr. skulle bruges til, er der også etableret et ”Smuk By”-team i Rask Mølle.

Seks lokale kvinder har meldt sig til at tage teten i forhold til at holde byen ren og pæn.

Der vil blive holdt et infomøde om Smuk By-teamet i det nye år.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier