Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Fredag aften skulle der gerne igen være menneskemylder på Torvet. Det håber i hvert fald Give Handelsstandsforening, der for fjerde år i træk holder Black Friday. Men de håber også, at mylderet kommer rundt i hele byen og på Hjortsvangen.arkvfoto: Jim Hoff
 Fredag aften skulle der gerne igen være menneskemylder på Torvet. Det håber i hvert fald Give Handelsstandsforening, der for fjerde år i træk holder Black Friday. Men de håber også, at mylderet kommer rundt i hele byen og på Hjortsvangen.arkvfoto: Jim Hoff

Fredag lader de handlende julehandlen starte i sort

Publiceret: 23.11.2016 07:40
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Gavekort á 500 kroner stykket og masser af almindelige klejner.

Det er noget af det, Give Handelsstandsforening kaster i grams til byens borgere fredag eftermiddag og aften.

Det er Black Friday og det er fjerde gang byens handlende bruger den sidste fredag i november til at skyde julehandelen i gang.

Gives handlende var blandt de første i landet til at forsøge sig med det amerikanske fænomen, der ligger dagen efter amerikanernes thanksgivingdag.

Forsøget faldt glimrende ud, og er stadig en succes. Også selv om omegnsbyerne som Vejle, Brande og Grindsted også er med på bølgen.

Arrangementet starter på Hjortsvangen sidst på eftermiddagen og flytter så ind i bymidten ved 20-tiden. Her kommer festen til at fortsætte til midnat.

Bliv nu lige lidt længere
Det bliver igen i år en kombination af gode tilbud i butikkerne og forskellige arrangementer på gader og pladser. Det er en kombination Gives handlende er blevet dygtige til.

Det drejer sig naturligvis om at få flest mulige mennesker ud på gaderne og ind i butikkerne. Ikke mindst gælder det om at kunne holde på dem længst muligt.

Det bruger man blandt andet 60 gavekort på hver fem hundrede kroner til. De trækkes på seks forskellige tidspunkter og på seks forskellige steder.

Det skal hjælpe til med at få kunderne til at bevæge sig rundt i hele byen.

For at vinde et af gavekortene skal man udfylde en kupon, der er med i denne uges Give Avis.

Vær til stede
Der er en kupon til hver trækning og de skal afleveres ved udtrækningsstederne. Men man skal også selv være stede, når vinderne bliver trukket.

Og så skal de i øvrigt bruges inden midnat i en af handelsstandsforeningens medlemsbutikker.

Især efter den sidste trækning kræver det hurtige beslutninger.

De sidste ti vindere trækkes på Torvet klokken 23.45 og butikkerne lukker til midnat.

De 60 gavekort er ikke eneste mulighed for at få et tilskud til julegaverne.

Et par festlige herrer med kunstnernavnet ”The Gimmick Brothers” vil festen igennem afpatruljere byens gader udstyret med 120 gavekort på 50 kroner.

Det er festens to tovholdere Claus Villumsen fra SuperBrugsen og Allan Nielsen fra Nordea, der er ”The Gimmick Brothers”.

De klæder sig ud i festligt tøj og deler gavekortene ud efter kriterier, de ikke selv kender.

Og så er der klejner
- Det kan være en herre med smarte sko eller en dame, der lige vil have et kram. Så får de et gavekort, forklarer Allan Nielsen.

Nytorvs Bageri søger for, at der også kommer lidt julestemning til deltagerne i Black Friday.

Til hver af de seks trækninger af gavekort sørger bageriet for, at der er 250 klejner til fordeling blandt publikum.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier