Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Det nye boligområde bliver formet som to ellipser med et sammenhængende vej- og stisystem. Her ses et udsnit af området. Tegning: Skala Arkitekter
 Det nye boligområde bliver formet som to ellipser med et sammenhængende vej- og stisystem. Her ses et udsnit af området. Tegning: Skala Arkitekter

Ellipseformede boligområder skyder op tæt ved golfbane

Publiceret: 29.11.2016 11:28
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel
De kommende år vil endnu et område tæt på golfbanen i Hedensted bliver bebygget.

Kommunens økonomiudvalg har netop godkendt et projekt fra Østjysk Boligselskab, der går ud på at bygge 30 almene boliger og udstykke 14 parcelhusgrunde på Dalbyvej 49.

Det nye boligområde ligger på hjørnet mellem Dalbyvej og Constantiavej og er ejet af kommunen.

Boligområdet kommer til at bestå af to ellipseformede boligområder. I det ene skal der ligge 30 almene boliger opført som dobbelthuse.

I det andet skal der være plads til 14 parcelhuse.

Omkranset af træer og bevoksning
Inde i de to ellipser vil der være fælles, grønne opholdsarealer, kunstigt anlagte søer og stisystemer.

Hele boligområdet er omkranset af træer og bevoksning, og i projektet er der taget højde for regnvand.

Også Domea og Lejerbo har budt på grunden, men politikerne har valgt det projekt, som Skala Arkitekter A/S har tegnet til Østjysk Boligselskab.

Boligselskabets bud på grunden er på 8,1 mio. kr., mens de to andre boligselskaber har budt 14 mio. kr. for grunden. De to andre projekter indeholder almene boliger, men færre parcelhusgrunde. Derfor får kommunen et nettoprovenu på 2,2 mio. kr. for Østjysk Boligselskabs bud, mens provenuet bliver under to mio. kr. for de to andre bud.

Flere byggegrunde
Forvaltningen vurderer også, at det arkitektoniske i det projekt er bedst.

- Der er knap så mange boliger i det projekt, og derfor synes vi, det falder fint ind i, hvad der er i området i forvejen. Samtidig får kommunen mulighed for at sælge flere byggegrunde, siger borgmester Kirsten Terkilsen (V).

Kommunen forpligter sig i samme ombæring til at ændre krydset Dalbyvej/Constantiavej, så det bliver mere trafiksikkert. Krydset har været et problem i mange år, og borgerne i området har gentagne gange opfordret kommunen til at få gjort noget ved det.

Der skal laves en ny lokalplan for området, som får navnet Constantiaparken.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier