Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Fredericia Spildevand og Energi er med i et indkøbssamarbejde, som kaster store besparelser af sig. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
 Fredericia Spildevand og Energi er med i et indkøbssamarbejde, som kaster store besparelser af sig. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Stordriftsfordele giver besparelser - det kommer kunder i Fredericia Spildevand til gode

Publiceret: 05.12.2016 15:50
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Vandselskaberne i Danmark står som så mange andre virksomheder også overfor krav om besparelser og økonomisk effektivisering.

En af måderne at gøre det på er at indgå samarbejde for at få besparelser på store indkøb. Det gør 11 forsyningsselskaber i virksomheden SamAqua, som Fredericia Spildevand og Energi er en del af. Virksomhederne har de seneste to år i alt sparet 31,6 millioner kroner på samarbejdet - penge som i sidste ende kommer forbrugerne til gode.

- Vi mener alt i alt, det er en god ordning - især fleksibiliteten, hvor vi kan deltage, hvor det giver mening for os og dermed fortsat har den lokale beslutningsdygtighed, siger administrerende direktør i Fredericia Spildevand og Energi Søren Hjortsø Kristensen.

Prisnedsættelse på 25 procent
Han oplyser, at Fredericia Spildevand og Energi brutto har sparet op mod 700.000 kroner årligt på samarbejdet. Det er tre store aftaler, som har givet sekscifrede besparelser.

- Vi har blandt andet været med i udbud om hjælpestoffer, som vi bruger til at rense vandet. Der har vi et ret stort forbrug, så det gav en besparelse for os på 300.000-350.000 kroner årligt. Desuden var vi med i udbud af håndtering af spildevandsslam, hvor vi har 6000-7000 tons årligt. Der fik vi nedsat prisen med 25 procent, hvilket svarer til 400.000-500.000 kroner, fortæller Søren Hjortsø Kristensen.

Forventer flere aftaler fremadrettet
Sammen med de andre vandselskaber får SamAqua større styrke til at foretage indkøb og dermed opnå stordriftsfordele.

Fredericia Spildevand og Energi har været med i ordningen i 3,5 år. SamAqua er stiftet af Odense, Svendborg og Middelfart kommuner. Virksomhederne betaler for at være med i ordningen. Fredericia Spildevand og Energi betaler årligt mellem 150.000-200.000 kroner for at være med og forventer de kommende år at kunne deltage i flere store indkøbsaftaler, da flere af virksomhedens nuværende aftaler udløber.

Fredericia Spildevand og Energi er Danmarks næststørste spildevandsanlæg og har et årsbudget på 120 millioner kroner.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier