Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Heller ikke tredje gang lykkedes det at finde en ny forpagter af Skyttehuset. Derfor må der nu en fjerde udbudsrunde til. Arkivfoto
 Heller ikke tredje gang lykkedes det at finde en ny forpagter af Skyttehuset. Derfor må der nu en fjerde udbudsrunde til. Arkivfoto

Skyttehuset skal ud i en fjerde budrunde

Publiceret: 09.12.2016 14:30
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Tredje gang var heller ikke lykkens gang for Vejle Kommune og kulturforvaltningen, der forgæves har forsøgt at få afsat Restaurant Skyttehuset.

Restauranten i en af byens mest kendte bygninger skal nu sendes ud i et fjerde udbud i jagten på at finde en forpagter, der kan drive køkkenet og spisestedet videre.

Ved de to første udbudsrunder modtog kommunen ingen tilbud overhovedet, og derfor valgte kulturudvalget at spendere godt 3 millioner kroner i en renovering af både festsal og køkkenet sammen med en kommende forpagter.

Det gav håb for, at flere restauratører ville melde sig i den tredje budrunde, og her modtog Vejle Kommune to tilbud.

Alligevel har de ikke kastet en underskreven forpagtningsaftale af sig.

Ved siden af skiven
Det fremgår af den netop offentliggjorte dagsorden for kulturudvalgets møde på tirsdag, at ingen af de to afgivne tilbud opfylder alle udbuddets betingelser.

”Kultur og Fritid vurderer - i samråd med kommunens udbudsafdeling - begge de indkomne tilbud som ikke konditionsmæssige”, som der står i dagsordenen.

Hvad betyder det, at tilbudene ikke er konditionsmæssige?

- Det er et spørgsmål om, at vi mangler noget information eller at de har skudt lidt ved siden af skiven. Det er ikke noget, jeg kan gå i detaljer med, for det kan afsløre, hvem tilbudsgiverne er. De har begge viljen til at drive restauranten, og de har begge fået en orientering og en vejledning af vores jurist. Men der er nogle ting, som skal ændres, for at de kan komme i betragtning, siger formanden for kulturudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Tror på flere bud
Hvis det kun er et spørgsmål om teknikaliteter, hvorfor kan I ikke forhandle jer på plads med en af tilbudsgiverne om det?

- Vi vil gerne have fuldstændig rene linier. Processen skal være så åben som mulig, og derfor vælger vi at sende det ud i en fjerde udbudsrunde, siger kulturudvalgsformanden.

Begynder det ikke at ligne en farce, at det er nødvendigt at lave en fjerde udbudsrunde for at få restauranten forpagtet ud?

- Det kan godt være, at det ligner, men det er et svært marked, og vi er nødt til at prøve til. Udover de to bud har der været henvendelser fra andre folk, der kunne være interesserede i at byde. Derfor udbyder vi det igen. Det havde vi ikke gjort, hvis ikke vi troede på, at det kan give flere bud. De regler, vi udbyder indenfor, er nogle, Horesta har fastsat. Vi kan ikke forære noget væk. Det skal foregå på markedsvilkår, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Ud i en lynrunde
Forvaltningen lægger op til, at kulturudvalget sender Restaurant Skyttehuset ud i en lyn-budrunde, hvor den nye frist fastsættes til torsdag den 5. januar.

Det betyder samtidig, at start-tidspunktet for forpagtningen rykkes til 1. april 2017.

Forvaltningen lægger også op til, at opsigelsesvarslet fastholdes til et halvt år, men nu sådan, at opsigelsen blot skal ske til den 1. i en måned - og ikke længere til den 1. januar.

Samtidig bortfalder kravet om, at forpagteren skal stå for oprydning af Skyttehushaven og scenen i forbindelse med arrangementer i den have, der står foran en renovering.

- Det vanskeliggør selvfølgelig processen, at vi skal i gang med at renovere hele haven. Der vil måske være byggerod i en periode, men jeg er sikker på, at Skyttehushaven bliver meget mere attraktiv i fremtiden, siger udvalgsformanden.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier