Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Rebekka Slot Henriksen passer godt på sit lys, så hun er klar til at gå i luciaoptoget gennem Børkop. Foto: Mads Hansen
 Omkring 50 borgere var iklædt hvidt og gik i optog i indre by. Blandt andet sognepræst Lisbeth Filtenborg, som ses til ventre. Foto: Mads Hansen
 Begyndelse af luciaoptoget foran det gamle stationsbygning i Børkop, hvor Børkop Højskoles kreative hold har sat julelys op i vinduerne. Foto: Mads Hansen
 Rebekka Slot Henriksen passer godt på sit lys, så hun er klar til at gå i luciaoptoget gennem Børkop. Foto: Mads Hansen

Ildsjæle lyste op i Børkops midte

Publiceret: 14.12.2016 11:58
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Mimi Munch-Jensen
Arrangørerne havde egentlig kaldt tirsdagens luciaoptog i Børkop for Danmarks længste, men de omkring 50 fremmødte kunne nok alligevel ikke mønstre Danmarks længste optog.

Mindre kunne også gøre det, og selvom det måske heller ikke var Børkops længste, så var det spændende at være med i mørket.

- Jeg har ikke prøvet at gå lucia før, så jeg synes, at det er rigtig spændende. Og det er sjovt at gå med lyset. Det gør man jo normalt ikke ude på gaden, fortalte Rebekka Slot Henriksen, 9 år, der slet ikke kunne huske, at hun havde gået luciaoptog i børnehaven. Det kunne mor til gengæld.

Intens oplevelse
Der var mødt både børn og voksne op, lokale ildsjæle fra lokalrådet og handelsforeningen og sognepræst Lisbeth Filtenborg. Desuden var der mange deltagere fra Børkop Højskole, blandt andet hele det kreative hold under ledelse af lærer Helle Viftrup.

- Mange af eleverne er jo så optaget af den intense oplevelse det er, at gå på højskole. Så de fornemmer slet ikke, hvilken by de faktisk er kommet til. Og det vil jeg gerne have, at de skal. Så det her er et af mine forsøg på at vise dem byen, fortalte Helle Viftrup.

Kreativt juleri
Det var også Helle Viftrup og hendes højskoleelever, som fik idéen til luciaoptoget igennem Børkops centrum, som blev holdt for første gang i år.

- Nogle af pigerne kom til mig og spurgte, om vi ikke skulle lave et luciaoptog. Og så snakkede vi om, at det kunne være sjovt, hvis det ikke kun blev for os selv, men for hele byen. Og så foreslog jeg det for handelsforeningen og så kørte det hele slag i slag, sagde Helle Viftrup.

Eleverne fra det kreative hold på Børkop Højskole har desuden sat julelysene op i den gamle stationsbygning og har delt småkager ud til de rejsende på Børkop Station en helt almindelig morgen.

- Jeg bor jo selv her i byen og det er vigtigt for mig, at der er et sammenhold og at vi få skabt noget liv. Sådan et optog er jo med til at binde byen sammen og det tror jeg, vi har brug for, sagde Helle Viftrup.

De højskoleelever som ikke gik luciaoptog, lavede mad til skolens elever over bål på højskolen. Til alle de andre fremmødte serverede lokalrådet og handelsforeningen varm kakao på torvet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier