Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Plan om at sende bybussen omkring havnebydel - men politikere ønsker bedre grundlag for beslutning. Her er det opførelsen af de sidste tre bølger. Arkivfoto
 Plan om at sende bybussen omkring havnebydel - men politikere ønsker bedre grundlag for beslutning. Her er det opførelsen af de sidste tre bølger. Arkivfoto

Bus på vej til nyt kvarter - men ikke i nær fremtid

Publiceret: 15.12.2016 19:53
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Bybusser til den nye bydel ved havnen kan blive en del af kommunens tilbud.

Tirsdag behandlede politikerne i teknisk udvalg et forslag fra teknik- og miljøforvaltningen. Her argumenterede embedsværket for, at omlægge buslinje nummer 1 fra august næste år. Ifølge forslaget skal bussen køre forbi Bølgen og de nye boliger på Stævnen og videre ad Dyrskuevej til Østerbrogade.

Længere til stoppested
Omlægningen af ruten vil betyde, at en række passagerer i Østbyparken langs Rødkildevej vil få længere til bussen. Heller ikke Langelinje vil være busrute i fremtiden, hvis planen gennemføres.

Politikerne var dog ikke klar til bare at sige ja. Ifølge formand Peder Hummelmose (V) ser man positivt på at få bus til det nye kvarter. Ifølge forvaltningen har der været en del henvendelser fra borgere og ejendomsmæglere, og formanden kender godt ønsket:

- Men vi vil gerne have et bedre beslutningsgrundlag. Det er vigtigt at vide, hvor mange passagerer, der bliver berørt af at ændre ruten. Der er formentlig tale om en række ældre mennesker - så derfor bør vi blandt andet tale med Ældresagen, siger Peder Hummelmose.

Politikerne vil også gerne have en ruteomlægning ind i en større kabale om buskørslen i Vejle. Det er ikke kun på havnen, at der er ønske om at få bybusser forbi. Også de nye villakvarterer ved Tirsbæk Bakker i Bredballe og Planetbyen på Uhrhøj har ifølge formanden meldt sig.

- Derfor skal vi have en bredere diskussion, siger udvalgsformanden.

Større udbud på vej
Forvaltningen er i gang med arbejdet omkring busbetjeningen i byen i forbindelse med, at kørslen skal i udbud blandt busvognmændene inden længe. Men embedsmændene havde ønsket en hurtigere beslutning omkring netop havnen - fordi man i forvejen er i gang med at ændre vejforløbet på Windfeldt Hansens Gade og Østerbrogade i forbindelse med supercykelstiprojektet. En omlægning af Linje 1 vil blandt andet kræve, at der anlægges to buslommer ved Føtex. De skulle i givet fald med i projekteringen af cykelstiprojektet.

Men politikerne er, som det fremgår, ikke klar til at træffe en beslutning her og nu. Derfor vil en bus til havneområdet ikke kunne køre allerede efter sommerferien næste år.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier