Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Politikere vil have beregninger på, om der kan etableres et havnebad i Skyttehusbugten. Arkivfoto: Lars Juul
 Politikere vil have beregninger på, om der kan etableres et havnebad i Skyttehusbugten. Arkivfoto: Lars Juul

Nyt liv i gammel idé: Får Vejle et havnebad?

Publiceret: 16.12.2016 09:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Politikerne i teknisk udvalg vil have pustet nyt liv i en 12 år gammel ide for havneområdet.

Da udvalget forleden behandlede udviklingsplanen for Østbyen blev forvaltningen bedt om at undersøge muligheden for at etablere et havnebad i Skyttehusbugten. Den ide var et led i den store havneplan som det daværende arkitektfirma Plot udarbejdede med BIG-arkitekt Bjarke Ingels i spidsen - en plan der blev præsenteret den 14. december 2004.

- Det er et ønske, vi tit har hørt på borgermøder, og i København har de jo efterhånden mange havnebade. Derfor vil vi gerne have undersøgt, om det kan lade sig gøre her, siger udvalgsformand Peder Hummelmose (V).

Værd at undersøge
Skyttehusbugten er lavvandet og bunden er mudret. Samtidigt er vandkvaliteten ikke altid den bedste - men udvalgsformanden mener, at det alligevel er værd at undersøge nærmere:

- Det er heller ikke hver dag, man kan bade i Københavns Havn - men da jeg var på besøg for nylig, fik jeg præsenteret en app til mobiltelefonen. Her kan man hver dag tjekke vandkvaliteten, inden man beslutter om man skal i vandet, fortæller Peder Hummelmose.

Hvad et havnebad i givet fald vil koste, kan han ikke svare på. Det skal forvaltningen undersøge i det videre arbejde med områdefornyelses-projektet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier