Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Det har været et stort ønske fra de faste patienter i sygehusets laboratorium, at de fortsat kan få taget blodprøver på Fredericia Sygehus. Regionsrådet skal i dag sige ja til, at bruge 1,2 mio. kr. til at drive tilbuddet i rammerne af Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
 Det har været et stort ønske fra de faste patienter i sygehusets laboratorium, at de fortsat kan få taget blodprøver på Fredericia Sygehus. Regionsrådet skal i dag sige ja til, at bruge 1,2 mio. kr. til at drive tilbuddet i rammerne af Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Regionen sparer 85 kroner per blodprøve ved at lade patienter blive stukket på det gamle sygehus

Publiceret: 19.12.2016 14:43
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Både patienter og sundhedsudgifterne kan profitere af, at regionsrådet i dag beslutter at fortsætte med blodprøvetagning på det kommende sundhedshus på Fredericia Sygehus.

De årlige driftsomkostninger til at fastholde laboratoriefunktionen i sundhedshuset vil være på 1,2 mio. kroner. Det betyder en gennemsnitlig udgift per blodprøve på 100 kr. Hvis blodprøven i stedet skulle tages hos en praktiserende læge ville det koste 185 kr. per prøve, lyder det i indstillingen til politikerne på regionsmødet mandag.

100 prøver dagligt
Det forventes, at der skal tages 100 blodprøver dagligt svarende til i alt 24.000 årligt. Dertil kommer, at hver tiende også skal have taget EKG.

Det var oprindeligt planen, at alle aktiviteter skulle lukke ned på Fredericia Sygehus, men da det er et ønske, at blodprøvetagningen skal fortsætte, så skal regionsrådet finde de ekstra penge, der skal til for, at Sygehus Lillebælt kan drive tilbuddet.

Ekstra mandskab

Var alle blodprøvetagninger flyttet med til Kolding eller Vejle Sygehuse som planlagt, ville stordriftsfordelen betyde, at prøverne kunne klares med 2,5 stilling. Nu skal der ekstra bemanding på for at sikre, at laboratoriet i Fredericia er bemandet alle dage. Det betyder en opnormering med 1,3 stilling. Dertil kommer, at medarbejderne, der er ansat på to matrikler, skal have et løntillæg.

Oven i kommer merudgifter til drift af lokal IT, vedligehold af apparatur, håndtering af vasketøj og affald, akkreditering, husleje og forbrug.

De samlede merudgifter til driften vil andrage ca. 1,244 mio. kr. årligt. Desuden skal der her og nu bruges 486.000 kr. til at etablere tilbuddet.

Lejer sig ind
Der skal laves en lejeaftale med Fredericia Kommune for at benytte sundhedshuset. De samlede omkostninger til husleje og forbrug ventes at blive i omegnen af 80.000-100.000 kr. årligt.

Af indstillingen fremgår, at der måske på længere sigt skal findes et andet sted i sundhedshuset til blodprøvetagning, men indtil videre er det planen, at blodprøverne fortsat skal tages samme sted, som hidtil.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier