Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 

Elev vinder 15.000 kr. for video fra hverdagen - se den her

Publiceret: 27.12.2016 07:38 | Senest opdateret: 27.12.2016 07:43
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
”Skab en hverdagsfortælling via film”. Sådan lød opgaven. Og den løste Esben Sloth Carlsen så overbevisende, at han blev belønnet med 15.000 kr.

Tidligere og nuværende højskoleelever fra hele landet har bidraget til en filmkonkurrence, der har til formål at udbrede unges hverdagsfortællinger via film. Vinderfilmen er lavet af Esben Sloth Carlsen, der er tidligere elev på Brandbjerg.

Hurtig film uden klip
Under titlen ”Skal jeg vise dig rundt” viser elever rundt på Brandbjerg Højskole. Filmen er koordineret og lavet på blot fire og en halv time, og den cirka tre minutter lange film er optaget i én optagelse uden klip.

”Det er en tæt og ægte fortælling om højskole. Hele skolen er involveret, og man fornemmer fællesskabet meget stærkt. Alle er med, alle har en rolle at spille. God stemning og god energi hele filmen igennem,” lød det blandt andet i begrundelsen fra dommerpanelet, der bestod af Mads Mikkelsen (CPH:DOX), Signe Løwenstein Olsen (DR3) og Janne Bavnhøj (Højskolerne).

Ud over førsteprisen blev fire andre film også præmieret ud af i alt 18 indsendte film til konkurrencen.

Bag prisen står Folkehøjskolernes Forening og Everyday, der er en del af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

Vil vise hverdagen
Tuborgfondet har støttet projektet med 30.000 kroner i præmier til de tre bedste film. Formålet med filmkonkurrencen har været at vise hverdagen i øjenhøjde på de meget forskellige højskoler samt at øge kendskabet til Everyday og ikke mindst til det at gå på højskole.

- Vi har ønsket at skabe ærligt og autentisk indhold om højskolerne – skabt af eleverne selv, men det handler i lige så høj grad om at lære folk at sætte ord og følelser på egne gode oplevelser og holdninger samt at dokumentere ens egen virkelighedsopfattelse – til et fælles bedste, siger chefkonsulent i Folkehøjskolernes Forening, Jakob Bonde Rasmussen, om baggrunden for konkurrencen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier