Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Fiskehandler Carl Ahrenkiel regner med at lang godt 1000 kilo torsk over disken. Foto: Mads Hanen
 Fiskehandler Carl Ahrenkiel regner med at lang godt 1000 kilo torsk over disken. Foto: Mads Hanen

Derfor spiser vi nytårstorsk

Publiceret: 30.12.2016 14:40
  • Del
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Email
  • Print
Torsken er stadig at finde på mange nytårsborde, selv om den har fået konkurrence af andre retter.

I den katolske tid var fisk en fastespise. Og eftersom adventstiden var en faste- og bodstid kunne fisken få en naturlig placering på menuen her.

Også efter reformationen har man mange steder spist fisk som én af retterne i julen.

I 1700- og 1800-årene begynder man imidlertid at spise fisk nytårsaften eller nytårsdag, måske som en modvægt til al den fede julemad, uden at der skal lægges katolske over- eller undertoner i det.

Seneste web-tv


    Seneste gallerier