Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Havnens Fiskehus har rigeligt med nytårstorsk trods aflyste aktioner på Vestkysten. Arkivfoto
 Havnens Fiskehus har rigeligt med nytårstorsk trods aflyste aktioner på Vestkysten. Arkivfoto

Ingen torskekrise på havnen på trods af Urd

Publiceret: 30.12.2016 14:40
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Anne-Lise Ahrenkiel fra Havnens Fiskehus stod i morges op til nyheden om, at årets nytårstorsk bliver dobbelt så dyr som normalt.

DR’s radionyheder berettede om, at stormen Urd havde ødelagt årets sidste torskefiskeri, og formanden for fiskehandlerne Martin Maric har aldrig oplevet højere priser i de 16-18 år, han har handlet med fisk.

Men hos Havnes Fiskehus på Nordkajen er det ikke en virkelighed, de genkender.

Svømmer i torsk
- Vi svømmer i torsk og sælger dem til helt normale priser. Det er rigtigt, at stormen langs Vestkysten har betydet, at auktionerne mange steder har været aflyst, blandt andet i Skagen og Thyborøn. Men vores leverandører har ikke haft problemer med at fange torsk, for de har fisket, hvor det ikke har blæst så kraftigt, siger Anne-Lise Ahrenkiel.

Hun ved af erfaring, at nyheder om dyre nytårstorsk får folk til at ændre menuen på årets sidste aften, og det fremgår også af DR’s indslag. Men det er der ingen grund til, mener den lokale fiskehandler.

Sælger et ton torsk
- Det holder folk væk, når de hører, at torsken koster dobbelt så meget som normalt. Men vi sælger til helt normale priser, siger Anne-Lise Ahrenkiel.

En hel torsk kan erhverves for 95 kroner kiloet, mens det koster 145 kroner per kilo, hvis man skal have en renset og rengjort torsk, der er klar til gryden.

- Vi sælger omkring et ton torsk op til nytår. Mange steder er det en tradition at få torsk nytårsaften. Mange børn er vokset op med det, og skal også selv have det som voksen. Men mange prøver også noget helt andet, for vi sælger også en del laks, pighvar og hummer i disse dage, siger fiskehandleren.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier