Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Farvehandler Peter Nørgaard kan udlevere fyrværkeriet direkte fra disken i butikken i Foldegade. Det skyldes, at han har folk til at pendle frem og tilbage mellem to containerne på havnen og butikken op til 10 gange dagligt. foto: Morten Pape
 Farvehandler Peter Nørgaard kan udlevere fyrværkeriet direkte fra disken i butikken i Foldegade. Det skyldes, at han har folk til at pendle frem og tilbage mellem to containerne på havnen og butikken op til 10 gange dagligt. foto: Morten Pape

Sadolin sælger ”pendler-krudt”

Publiceret: 30.12.2016 11:11
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Sadolin Farveland har i mange år haft tradition for at sælge fyrværkeri op til nytår.

I år er ingen undtagelse, og butikken markedsfører sig med, at kunderne kan købe og få fyrværkeriet udleveret direkte i butikken, mens mange andre sælger fyrværkeriet fra opstillede containere eller telte rundt i lokalområdet.

Når Sadolin udleverer krudtet direkte fra butikken i Foldegade skyldes det ikke, at Sikkerhedsstyrelsen har slækket på opbevaringsreglerne efter Seest-katastrofen i 2004.

Butikker må fortsat højest opbevare 12,5 kilo krudt - eller såkaldt nem fyrværkeri - i salgslokalet samt 25 kilo i et tilstødende lagerlokale.

Kunder i butikken
Sådan foregår det også hos farvehandler Peter Nørgaard, som opbevarer resten af varelageret i to containere på Vejle Havns arealer væk fra bebyggelse.

- For os er det her en måde at markedsføre vores butik. Ni ud af 10 fyrværkeri-kunder kommer her ikke til daglig, men år efter år kommer de samme og køber krudt. Vi vil have kunderne ind i butikken i stedet for at stå i en container. Samtidig er december farvehandlernes ringeste måned. Ingen køber maling i julegave, så vi har tiden til at få fyrværkeriet sat ordentligt op, siger Peter Nørgaard.

Men det har sin pris at ville sælge fyrværkeriet fra butikken i midtbyen. I løbet af de 10 dage, Sadolin sælger raketter og batterier, kører butikkens bil dagligt omkring 20 ture frem og tilbage mellem butik og containerne på havnen for at følge med salget.

- Vi har den fordel, at vi ligger så tæt på Vandel, hvor vi køber vores fyrværkeri. Cirka to gange om dagen får vi leveret nye paller til de to containere. Hvis butikken lå længere væk, skulle vi have 10 containere stående på havnen, siger farvehandleren.

Køber i februar
Han annoncerer med, at han sælger al fyrværkeri til 50 procent af normalprisen. Men hvordan kan man det med varer, der kun må sælges 17 dage om året?

- Vi sælger fyrværkeriet til 50 procent af sidste års katalogpris. Det skriver vi også i annoncerne, og det er priser på varer, alle kan google. Det kan vi gøre, fordi vi køber vores varer hvert år i februar hos Fyrværkerieksperten, der er en af landets største importører. På det tidspunkt har de fået rigtig meget retur og vi køber en stor mængde, som vi sælger til nedsat pris. Det handler om godt købmandskab. Vi køber rigtigt ind og skal køre rigtig mange varer igennem for, at det kan svare sig, siger Peter Nørgaard og finder katalogpriser på en række af de varer, han sælger.

Ingen kæmpe avance
- Mange tror, at der er en kæmpe avance på fyrværkeri. Det var den i gamle dage. Men med de priser, vi sælger til i dag, er den ikke ret høj. Derfor kan det kun svare sig, fordi vi sælger så store mængder, når vi samtidig har to ekstra mand på, skal leje containere og har en bil til at køre i pendulfart frem og tilbage mellem butikken og havnen, siger Peter Nørgaard.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier