Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Ørumgårds historie går mange hundrede år tilbage, og de nye ejere har ikke planer om at lave de store ændringer på stedet. Foto: Søren E. Alwan
 Ørumgårds historie går mange hundrede år tilbage, og de nye ejere har ikke planer om at lave de store ændringer på stedet. Foto: Søren E. Alwan

Dandy-brødre køber herregård for millioner - her er planerne for stedet

Publiceret: 04.01.2017 14:34 | Senest opdateret: 04.01.2017 14:43
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Elisabet D. Hyttel

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Det bliver Dandy-arvingerne fra Vejle, der fremover skal drive herregården Ørumgård ved Ørum.

Bagger-Sørensen Invest, som ejes af de to brødre Steen og Claus Bagger-Sørensen, har netop købt herregården af Steen Erik Højgaard, der har ejet den siden 2004.

- Vi har igennem mange år lejet jagten på Ørumgård og har derfor lært stedet godt at kende. Vi har gennem årene lavet flere tiltag for at forbedre forholdene både for vildtet og for den øvrige natur på ejendommen, og det vil vi være kede af, hvis vi skulle opgive, siger Steen Bagger-Sørensen.

Hønseri og put-and-take
Ørumgård består af en hovedgård med tilhørende stald- og ladebygninger.

Der er 315 hektar jord til gården, som er fordelt på ca. 160 hektar landbrugsjord, der er forpagtet ud, 100 hektar skov, 10 hektar med bygninger, park og gårdsplads, 10 hektar med søer, hvoraf der er put and take i den ene og 30 hektar reetableret grusgrav.

På Ørumgaard opdrætter man ca. 150.000 unghøns til Dan Hatch om året, og der er også en put and take-sø.

- Driften vil fortsætte helt som hidtil med de nuværende ansatte, og vi vil fortsat leje dele af hovedbygningen ud. Hvad vi skal bruge resten af hovedbygningen til, skal vi til at finde ud af, men vi kommer nok ikke til at bo der selv, siger Steen Bagger-Sørensen.

- At have sådan en ejendom er meget nyt for os, men vi er glade for at have fået mulighed for at erhverve ejendommen, siger Steen Bagger-Sørensen til Horsens Folkeblad.

Hvor meget Bagger-Sørensen Invest har givet for Ørumgård, vil han ikke udtale sig om.

Ifølge hjemmesiden for advokat Mogens Nørup-Hansen, der har haft ejendommen til salg, var Ørumgård udbudt til en pris på 97,5 mio. kr.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Steen Erik Højgaard.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier