Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Arkivfoto
 Arkivfoto

Pædagog tiltalt for at stjæle over 200.000 kroner fra syg beboer

Publiceret: 05.01.2017 14:32
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Ellinor Fogh Pedersen
En ansat på bostedet Sønderparken i Hornsyld stod i går i retten i Horsens tiltalt for gennem en fem-årig periode at have hævet 228.480 kroner fra en af beboernes konto.

Den tiltalte, en 61-årig mandlig socialpædagog, erkendte sig skyldig.

Ansat i 17 år
Sønderparken er et bosted for svært psykisk syge voksne. Her har den 61-årige været ansat siden 1999 og er aldrig tidligere straffet.

I september 2011 overtog han det økonomiske ansvar for en kvindelige beboers økonomi, og han er nu tiltalt for at hæve kontanter til sig selv på kvindens kort, når han skulle hæve hendes ugentlige lommepenge.

Misbruget af kvindens konto skulle være foregået fra 1. september 2011 til 29. februar 2016, hvor den ansatte selv meldte sig til sin chef.

Ifølge den tiltalte, fordi han ikke længere kunne leve med det hverken over for beboeren eller sine kollegaer.

Ville dække spillegæld
Dengang havde den tiltalte hævet 40.000 kroner til at dække en spillegæld, og det var det, han fortalte til sin chef.

Herefter blev den tiltalte bortvist fra stedet. Kort efter kom det frem, at der var tale om langt flere penge end de 40.000 kr.

Den tiltalte forklarede selv i retten, at der var tale om et kæmpe rod, hvor han sommetider kom til at hæve penge til beboerne på sit eget kort og ligeledes omvendt, og at det var de 40.000 kroner, der fik bægeret til at flyde over og gjorde, at han gik til bekendelse.

Anklageren mener, at der er tale om groft mandatsvig grundet den tiltaltes relation til kvinden på bostedet, og hun lagde derfor i retten op til, at den tiltalte idømmes et års fængsel, hvoraf 60 dage skal være ubetinget. Desuden kræver hun, at den tiltalte ikke må arbejde som pædagog i tre år.

Den tiltaltes forsvarsadvokat talte for en straf på ni måneders betinget fængsel med samfundstjeneste, og at den tiltalte ikke må arbejde som pædagog i et år.

Hun lagde især vægt på, at den tiltalte meldte sig selv.

Der falder dom i sagen onsdag 11. januar.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier