Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 På Universal Transport hørte Troels Lund Poulsen (tv) blandt andet Torben Kastbjergs historie. Efter seks år på kontanthjælp hjalp dag-til-dag-projektet ham tilbage på arbejdsmarkedet, hvor han i dag er ansat til at arbejde 37 timer om ugen på helt normale vilkår. Foto: Benny F. Nielsen
 På Universal Transport hørte Troels Lund Poulsen (tv) blandt andet Torben Kastbjergs historie. Efter seks år på kontanthjælp hjalp dag-til-dag-projektet ham tilbage på arbejdsmarkedet, hvor han i dag er ansat til at arbejde 37 timer om ugen på helt normale vilkår. Foto: Benny F. Nielsen

Minister imponeret over Vejle-tal

Publiceret: 05.01.2017 08:01
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
I Vejle har man gode erfaringer med langt størstedelen af de frikommuneforsøg, som man har haft på beskæftigelsesområdet, siden kommunen blev en af ni frikommuner i 2012.

Onsdag mødtes beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) med sin partifælle fra byrådet i Vejle Christoffer Melson (V), som er formand for arbejdsmarkedsudvalget. De to talte frikommuneforsøg, og forinden var endnu et forsøg - nemlig det såkaldte dag til dag-forsøg - omdrejningspunktet for et virksomhedsbesøg på Universal Transport.

- Det er fantastisk
Formålet med besøget fra Vejle-politikerens side var at vise de gode resultater og positive erfaringer i begge forsøg frem. Håbet er nemlig, at man kan forsætte forsøgene, som man har gode resultater med. Dag til dag-forsøget, som er et projekt under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), udløb ved årsskiftet, mens frikommuneforsøgene udløber til sommer.

Umiddelbart var Troels Lund Poulsen imponeret over de tal og erfaringer, som man i Vejle kan vise frem.

- Det, at 25 procent af borgerne i dag til dag-projektet er løftet helt ud af systemet, er fantastisk. Det er meget imponerende tal, sagde han.

Beskæftigelsesministeren lovede at tage erfaringerne fra Vejle med til arbejdet på Christiansborg, hvor han i løbet af foråret vil se på mulighederne for at lovgive på baggrund af forsøgene.

- Jeg er optaget af, om tingene virker. I løbet af foråret skal vi analysere på frikommuneforsøgene på beskæftigelsesområdet, og så må vi se på, om det kan give lovændringer. Jeg går til det her med fuldstændig åben bog, sagde han.

Dermed nåede Christoffer Melson langt med sit ærinde for dagen, og det var også en tilfreds arbejdsmarkedsformand, som kunne gøre status efter mødet.

Giver håb
- Som udgangspunkt har mødet givet mig håb om, at vi i Vejle kan bevare vores frihed på beskæftigelsesområdet. Når det er sagt, så ved jeg også, at man skal bruge 90 mandater på Christiansborg, konstaterede Christoffer Melson.

Dag til dag-projektet udløb for nylig, og frikommuneforsøgene udløber til sommer. Er det ikke for sent, I forsøger at råbe Christiansborg-politikerne op?

- Det kan man sige, og det er selvfølgelig ærgerligt for de borgere, som er midt i det, men det er også vigtigt, at der bliver kigget ordentligt på det og analyseret på erfaringerne.

Som skrevet forventer Troels Lund Poulsen, at det analysearbejde vil blive foretaget i løbet af foråret, hvorefter man konkret kan begynde at se på, hvilke regler og love, der eventuelt skal i spil til ændringer på området.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier