Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Jørgen Kjærgaard har sagt farvel til Glud og Marstrand for at gå på pension.Arkivfoto: Lars Juul
 Brian Nielsen er ny adm. direktør for Glud & Marstrand. Han har i forvejen været 20 år i koncernen. Foto: Glud & Marstrand
 Med godt 1000 medarbejdere og en håndfuld fabrikker alene i Danmark, er der nok at se til for de tre nye direktører. Arkivfoto: Lars Juul
 Jørgen Kjærgaard har sagt farvel til Glud og Marstrand for at gå på pension.Arkivfoto: Lars Juul

Glud & Marstrand skifter ud på øverste hylde - flere nye direktører

Publiceret: 06.01.2017 13:28
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Jesper Beenfeldt Nielsen og Lennart Poulsen
Dåsekoncernen Glud & Marstrand A/S med hovedsæde i Løsning og cirka 1000 medarbejdere i Danmark har i det nye år sagt farvel til adm. direktør Jørgen Kjærgaard.

Den 66-årige nu forhenværende chef har valgt at gå på pension.

Ny adm. direktør bliver Brian Nielsen, der har været en del af koncernen i 20 år - de seneste 10 år som del af direktionen.

Nye i direktionen er også økonomidirektør Knud Christensen og salgsdirektør Mikkel Nørgaard Dall. Alle har været med i ledelsen de seneste år, og de har således også været med til at skabe den strategi, de nu får hovedansvaret for at udmønte.

- Vi har i de seneste fem år investeret meget i store, fundamentale produktionsanlæg i Danmark - specielt på fabrikken i Odense. Nu er fundamentet på plads, og det skal vi bruge til at skabe vækst i salget, siger Brian Nielsen.

Investeringerne betegner han som ”store tre-cifrede millionbeløb” uden dog at ville komme det eksakte tal nærmere.

Arbejdsro
Glud & Marstrand producerer emballage i metal.

Koncernen har specialiseret sig i emballage til fødevarer og ofte i mere usædvanlige former, som de færreste konkurrenter kan gøre efter.

Foruden hovedsædet i Løsning har Glud & Marstrand også fabrik i Hedensted, tre andre danske byer samt tre i udlandet.

I 2011 blev Glud & Marstrand købt af den mexicanske familiekoncern Envases Universales, der udelukkende beskæftiger sig med emballage, og den nye administrerende direktør ser ejeren som en stor force, da det giver arbejdsro til at nå langsigtede resultater.

- De ser det hele fra en anden vinkel. Der skal et vist mod til, for at en kapitalfond vil investere så langsigtet, så det har været godt for os at have fået Envases Universales som ejer, siger Brian Nielsen.

Som en af sine sidste store beslutninger afviklede Jørgen Kjærgaard efter flere skuffende resultater i 2015 den kinesiske afdeling.

Han forlader en virksomhed, der i sit seneste årsregnskab for 2015 præsenterede et overskud på 63,7 mio. kr. og på flere parametre er kommunens største.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier