Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Der var masser af tid til at pleje netværket eller skabe nye relationer både før og efter den officielle del af årets nytårskur. Det tilbud havde rigtigt mange taget imod i år.
 Der var masser af tid til at pleje netværket eller skabe nye relationer både før og efter den officielle del af årets nytårskur. Det tilbud havde rigtigt mange taget imod i år.

Rekordstort fremmøde til erhvervslivets nytårskur

Publiceret: 06.01.2017 10:12
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
I alt havde 820 mennesker, som på den ene eller anden måde har noget med erhvervslivet i Vejle at gøre, meldt sig til gårsdagens nytårskur, som blev holdt på Hotel Munkebjerg.

Erhvervschef Morten Damgaard vurderede, at et sted mellem 750 og 800 af disse var mødt frem - og det er ny rekord. Årsagen til det rekordstore fremmøde kan man kun gætte på. Måske var det et udtryk for, at Vejle i 2016 formåede at tiltrække mange nye virksomheder, eller måske var de mange mennesker kommet for at høre borgmester Arne Sigtenbjerggaards (V) sidste tale til nytårskur, eftersom han ikke genopstiller, når der holdes kommunalvalg sidst på året.

Stikord til erhvervslivet
På talerstolen var også administrerende direktør Lars Bilde, Isabella A/S samt Danske Banks områdedirektør Palle Heiselberg for at tale om dagens tema: Ledelse.

Det blev samlet set til en håndfuld stikord til de mange erhvervsfolk, hvor ord som tillid, frihed og åbenhed var i centrum.

- Frihed og tillid er nøgleord. Frihed til at udvikle skaber tillid, og tillid skaber omvendt frihed, sagde borgmesteren blandt andet.

Lars Bilde lagde stor vægt på, at virksomheder i dag skal være langt mere åbne over for omverdenen og hinanden, end de er i dag.

- Jeg vil gerne opfordre og udfordre jer til at være mere transparente. Vores møder er åbne for alle, for måske kunne vi lære noget af hinanden. Det kan godt være, at det der virker i vores virksomhed ikke virker i jeres, men hvis alle turde smide paraderne, så vil det være til gavn for alle, sagde han blandt andet.

Budskabet om at se muligheder i stedet for trusler ved at åbne sig, er måske en utopisk drøm, men ikke desto mindre vakte den karismatiske direktørs oplæg anerkendende nik flere steder fra.

De sidste ord
Arne Sigtenbjerggaard lagde i sin tale stor vægt på samarbejdet mellem kommune og erhvervsliv.

- 2016 var et år, hvor den teknologiske udvikling gik stærkt. Den globale verden påvirker også Vejle og stiller nye krav til virksomhedernes forretningsmetoder. I en moderne kommune som Vejle, handler det ikke kun om driften. Vi skal også påvirke udviklingen og skabe vækst i samarbejde med erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne, foreningerne og borgerne, sagde han.

Samarbejde var nøgleordet i borgmesterens tale, men han tog sig også tid til at nævne, at det i dette 10-års jubilæumsår for storkommunen går bedre end nogensinde. Blandt andet nævnte han de gode tal for bosætning i kommunen samt det faktum, at Vejle er en af 100 byer verden over, som er valgt som resiliente byer.

- Og så er det jo mine sidste ord i en tale til nytårskuren. Det er også lidt vemodigt, men jeg håber at kunne stå nede blandt jer til næste år. Godt nytår, lød det fra den afgående borgmester.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier