Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Foto: Mette Mørk
 Foto: Mette Mørk

Politiker vil undgå nyt lastbil-bøvl

Publiceret: 07.01.2017 14:41
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Der er gang i byggeriet i Østjylland lige nu, og derfor er der stor aktivitet i grusgravene i Ørum.

Det kan være forklaringen på, at beboere nord for området oplever en øget lastbil-kørsel på vejene.

Flere af dem har henvendt sig til Hedensted Kommune for at klage over de medfølgende gener, og i teknisk forvaltning tager man problemet alvorligt, understreger Michael Laursen fra kommunens vejafdeling.

- Vores veje ude på landet er ikke bygget til tunge grus-transporter, og derfor kan det hurtigt mærkes, hvis der er en øget trafik. Jeg har været derude for at se, hvordan det står til, og det er tydeligt, at der har været lastbiler, og at der er kørt i rabatten. Det er f.eks. Højløkkevej ikke bygget til. Flere steder er den så smal, at den ene bil må bakke, hvis to lastbiler skal forbi hinanden, siger Michael Laursen.

Måske midlertidigt
Der findes ingen nyere trafiktællinger på Åløkkevej og Højløkkevej, og derfor kan teknisk forvaltning ikke bekræfte, at der er kommet flere lastbiler på vejene.

- Men der sker meget i vores kommune lige nu, og det betyder, at der bliver kørt meget grus væk. Jeg har kontaktet entreprenørerne i grusgravene derude for at høre, om de er begyndt at køre mere på de mindre veje i området nord for Ørum, og den ene siger nej, mens den anden mener, at det godt kan have været tilfældet i en periode, da der har været vejarbejde på Constantiavej. Det sluttede lige før nytår, så hvis det er begrundelsen, skulle problemet være løst nu, siger Michael Laursen.

Hvis der fortsat er meget lastbiltrafik på de små veje, er der flere handlemuligheder.

- Man kan f.eks. i samarbejde med politiet vælge at lukke en vej for lastbilkørsel, men det er ikke så enkelt, for hvis vi lukker en vej, flytter vi måske problemet et andet sted hen, som heller ikke er egnet til det. Man kan også forstærke vejen og gøre den bredere, men det er i givet fald en længere proces, siger Michael Laursen.

Vil undgå nyt Ørum-problem
Foreløbig har Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg, bedt om at få en orientering om sagen på næste udvalgsmøde.

- Vi er fuldt ud klar over, at flere borgere oplever, at der er et problem, og vi er i gang med at udrede det og finde ud af, hvordan vi skal tackle det. Vi tager sagen op på næste udvalgsmøde, dels for at få en status på situationen, dels for at snakke om, hvilke muligheder vi har. Vi vil i hvert fald ikke have et nyt Ørum-problem, konstaterer Lene Tingleff.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier