Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Overenskomstforhandlinger. Tid til nye indsatser

Publiceret: 07.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Mogens Ringive, Ribersvej 122, Grindsted, næstformand 3F Vejle, Bygge og Grøngruppen, Troels Ravn, Dalgårdsvej 124, Vejen, folketingsmedlem, forman
der tales om en mangel på 60.000 i løbet af en kort årrække, og samtidig stiller Dansk Byggeri krav om at få mere udenlandsk arbejdskraft ind. På den anden side har vi en stor gruppe af unge mennesker, som skal løftes og have uddannelse, en endnu større gruppe af danskere på kanten af arbejdsmarkedet, som skal omskoles og opkvalificeres. Og dertil kommer tusinder af flygtninge, som også skal beskæftiges. Hvorfor udnytter vi ikke det kæmpe potentiale? Det vil være godt for både mennesker og samfund.

Vi anbefaler, at der sættes turbo på EGU’en og IGU’en - henholdsvis den to-årige ungdomsuddannelse og integrationsuddannelsen. Derefter massivt anvendelse af voksenlærlinge og sidemandsoplæring. Det giver både kvalificerede medarbejdere og kendskab til sikkerhed og arbejdsmiljø på arbejdspladserne.

Når det gælder flygtninge, så er det afgørende at lære sprog og få kompetencer. Den dag, der igen er fred i Syrien, vil mange som faglærte kunne rejse hjem og deltage i genopbygningen af landet. Danske virksomheder vil også have adgang til en gruppe af medarbejdere, som med syrisk-dansk sprogkundskaber vil kunne bidrage til store eksportmuligheder.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier