Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Sundhed. Det skal gå langt hurtigere med genoptræningen

Publiceret: 07.01.2017 06:57
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Katrina Feilberg Schouenborg, Venøgade 22, København, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
i værste tilfælde i op til 37 dage, før han kommer i gang med genoptræning i sin hjemkommune.

De seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen peger på, at den gennemsnitlige ventetid på ambulant genoptræning spænder fra 37 dage i Herlev til fire dage i Lemvig. Kommunerne har med andre ord meget forskellige praksis for, hvornår de gennemsnitligt kommer i gang med genoptræning af deres borgere efter endt behandling på sygehus.

Og når borgere skal vente, så koster det. Ikke bare personligt for den enkelte, som bliver sat tilbage på grund af manglende genoptræning og derfor ikke kan genoptage sin almindelige aktive liv som arbejdstager eller pensionist, men det koster også samfundsøkonomisk, hvis hr. Hansen skal være sygemeldt længere tid end nødvendigt.

Derfor foreslår vi i Dansk Erhverv, at der indføres en rettighed for borgerne, så de sikres genoptræning inden for syv dage, samt at de får frit valg mellem offentlige og private leverandører til genoptræning.

Det vil sikre, at uanset om hr. Hansen bor i Herlev, Lemvig eller Holbæk, så kan han hurtigt komme i gang med et aktivt liv igen og undgå at blive unødigt sat tilbage på grund af nøl i kommunerne.

Undtaget er selvfølgelig, hvis faglige grunde tilsiger, at man bør vente længere med at påbegynde genoptræningen.

Men en genoptræningsrettighed betyder, at alle borgerne bliver ligestillet igennem et samlet patientforløb med både en udrednings, behandlings-og genoptræningsgaranti.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier