Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

2017. Der er så meget, vi skal passe på

Publiceret: 07.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Kristian Thulesen Dahl, Jernbane Allé 12, Thyregod, Give, folketingsmedlem, formand for Dansk Folkeparti
danskerne, vi danskere! Danskhed er noget grundlæggende for det liv og de værdier, der hersker i Danmark. Derfor er det så afgørende, at vi bevidst værner om dansk sprog, kultur og historie.

Også statsministeren havde mange udmærkede ting med i sin nytårstale. Men der var også noget, jeg savnede. I mange lande i Europa føler befolkningerne, at deres særlige identitet er truet. Mange gør oprør. Men i stedet for at reflektere over dette og komme folket i møde, bliver vi fortalt, at vi i endnu højere grad skal vælge globaliseringen og EU til.

Statsministeren indledte ellers godt med sin henvisning til Matador. Denne fantastiske fortælling om livet i Korsbæk beskriver meget forskellige typer. Men det, der gør serien unik, er det særligt danske. Det genkendelige. På fremragende vis skildrer Matador en periode i vores fælles danmarkshistorie. Den indfanger den danske ånd, der er rodfæstet i en konkret dansk virkelighed og kultur.

Men jeg havde gerne set, at henvisningen til Matador var brugt til netop at understrege vigtigheden af, at vi også for de kommende generationer har en sådan fælles fortælling. Det multikulturelle samfund er jo modsætningen til det homogene samfund, vi har kendt i Danmark hidtil. Hvor samhørigheden, fællesskabsfølelsen, ansvaret over for hinanden har været i højsædet.

Danmark har vist sig som en unik konstruktion, så man kan med rette spørge: Hvorfor lave det grundlæggende om? Det sammenhængende Danmark er jo forudsætningen for den gode fortælling, vi hver eneste dag skal kæmpe videre for. Også her i 2017. Der er nemlig SÅ meget, vi skal passe på!

Seneste web-tv


  Seneste gallerier