Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Al begyndelse er som bekendt svær, og det gjaldt også for Meeting Vejle, mener Kim Degn, der er hoteldirektør på Cabinn. På det møde inden jul fik de involverede parter dog afstemt forventningerne og ser nu frem mod en forhåbentlig positiv udvikling i 2017, siger hoteldirektøren. arkivfoto: mette mørk
 Al begyndelse er som bekendt svær, og det gjaldt også for Meeting Vejle, mener Kim Degn, der er hoteldirektør på Cabinn. På det møde inden jul fik de involverede parter dog afstemt forventningerne og ser nu frem mod en forhåbentlig positiv udvikling i 2017, siger hoteldirektøren. arkivfoto: mette mørk

Vakkelvorn start: Nu er Vejles hoteller klar til at hive de store konferencer til byen

Publiceret: 08.01.2017 07:23
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
At få ni forkellige hoteller med hver sine interesser til at samarbejde om ét fælles mål - at gå sammen få flere store konferencer til Vejle - har vist sig at være en lidt kompliceret opgave.

I dag står Meeting Vejle, som samarbejdet hedder, klar til at byde ind på de store arrangementer, men vejen dertil, siden idéen opstod i 2013, er blevet tilbagelagt med små forsigtige skridt. Nogle hoteller har været tilbageholdende med at kaste sig helhjertet ind i samarbejdet og tilbyde de nødvendige værelser af frygt for, at det ville være forretning for dem. Sådan lyder analysen fra Kim Degn, der er hotelchef på Cabinn og en del af samarbejdet.

- Der er flere hoteller med, som har deres egne konferencelokaler og restauranter, men når vi sammen tilbyder værelser til de store konferencer, tilbringer gæsterne typisk dagen et andet sted, hvor der er plads til dem alle sammen, forklarer han.

- Det betyder, at de ikke bruger hotellets restaurant og andre lokaler, og derfor har de hoteller ikke været voldsomt interesserede i at tilbyde værelser til samarbejdet, fordi de måske ikke kunne tjene nok på det, lyder vurderingen fra Kim Degn, hvis hotel ikke har den slags faciliteter at tage hensyn til.

Møde samlede parterne
Projektleder ved Meeting Vejle, Annette Kruse, kan nikke genkendende til problematikken, men påpeger samtidig, at det gode samarbejde tager tid at bygge op.

- Det er en løbende proces. Der er tale om ni partnere, som i og for sig er konkurrenter. De skal lære hinanden at kende og finde ud af, hvad de kan blive enige om, og det skrider rigtig positivt fremad, siger hun.

På et møde i Meeting Vejle kort før jul diskuterede parterne nødvendigheden af, at alle byder ind med de værelser, det kræver, hvis Vejle skal tiltrække store konferencer med mange hundrede mennesker.

- Det var et yderst positivt møde, hvor vi nåede til enighed om, at vi alle sammen skal spidse pinden, hvis vi vil sikre flere overnatningerne til byen, fortæller Kim Degn.

Fremover kan hotellerne tilpasse priserne, så de kompenserer for et eventuelt tab i restauranten, ligesom de kan stille krav om at få reservationer bekræftet i tilstrækkelig god til.

- Sådan gør man også alle andre steder, så vi er stadig meget konkurrencedygtige, understreger Kim Degn.

Store kongresser på vej
Meeting Vejle-samarbejdet affødte fire arrangementer i 2016, men forhåbentligt stiger det årlige antal, forklarer Annette Kruse.

- Vi arbejder primært med at få konferencer med over 500 deltagere til byen, og den type arrangementer kræver typisk fire års planlægning, så det er en langstrakt proces, men vi håber at kunne melde flere arrangementer ud i løbet af i år, siger projektlederen.

2017 bliver dog ikke noget stille år for Meeting Vejle. Til efteråret skal de lokale hoteller og Spektrum huse Venstres landsmøde.

- Og som noget helt nyt skal Vejle til juni være værtsby for en kongres for 130 af landets førende mødeplanlæggere, som lever af at arrangere netop store møder og komferencer, så det er en god mulighed for at markedsføre Vejle, siger Annette Kruse.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier