Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk

Boligskat. Fejl på fejl i radikalt skattteforslag

Publiceret: 09.01.2017 09:38
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Niels J.S. Krog, Nørremarksvej 160, Vejle Ø, pensioneret tjenestemand
Er de mon syge i hovedet derinde på Christiansborg?

Her til morgen er lederen af Radikale Venstre ude med et forslag om ekstra skat på de dyreste huse for at modvirke på en anden fejl, som han har ret i er foreslået af regeringen nemlig skattemæssigt at tage fra de dårligst stillede og give til de rigeste. Men hvornår er det blevet rigtigt at rette en fejl ved at begå en anden?

Skat på fast ejendom er i forvejen baseret på en uretfærdig skatteudskrivning, så ved at kræve endnu mere i skat af de dyreste huse udbygger man blot denne fejl.

Jeg har ofte spurgt, hvorfor man beskatter fast ejendom forskelligt fra, om det er privat ejet, ejet af virksomhed eller om det bruges til privat beboelse eller til udlejning/erhverv.

For privat beboelse er det efter min mening fuldstændig ude af proportioner, at man beskatter privat beboelser uanset, om der er gæld/underskud i ejendommen.

Udlejningsejendomme beskattes helt anderledes og erhvervsejendomme betaler ikke skat. Ingen politiker har hidtil kunne give en fornuftig forklaring på det.

Nu vil Morten Østergaard så beskatte dyre huse ekstra hårdt med den begrundelse, at der er planer om at lette skatten for de rigeste. Hvordan det hænger sammen, bliver vist svært at få en fornuftig forklaring på.

Umiddelbart ser jeg ikke nogen sammenhæng i det og da slet ikke, når samme MØ siger, at det ikke er for at skaffe flere penge i statskassen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier