Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Landbetjent Viggo Nielsen kan blive i Nr. Snede, men andre nærbetjente må søge nye stillinger. Arkivfoto
 Landbetjent Viggo Nielsen kan blive i Nr. Snede, men andre nærbetjente må søge nye stillinger. Arkivfoto

Landbetjenten i Nr. Snede kan blive på sin post - men andre forsvinder

Publiceret: 10.01.2017 16:09 | Senest opdateret: 10.01.2017 16:10
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Landbetjent Viggo Nielsen fra Nr. Snede bliver den eneste landbetjent i hele Midt- og Vestjyllands store politidistrikt, der får lov til at blive på sin post. De øvrige landbetjente i Vildbjerg, Tarm, Hvide Sande og Videbæk kan ikke fortsætte, og nærpolitistationen i Brande lukker også. Det sker fra oktober.

- Ja, jeg er den eneste landbetjent, der ”overlever”, og det har jeg det lidt mærkeligt med. På den ene side er jeg glad for at kunne blive på mit arbejde, og det har jeg lyst til at juble over, men samtidig er jeg ked af det på de andres vegne. Nu bliver politiet centraliseret, og det mener jeg ikke er den rigtige strategi. Man risikerer at miste den lokale forankring - noget som ellers var i fokus for få år siden. Men økonomien bliver brugt som forklaring - ”krybben er tom”, har vi fået at vide, siger 59-årige Viggo Nielsen.

- Hvorfor netop jeg får lov til at blive, kan jeg ikke vide - men måske skyldes det, at jeg har fået en god lokal opbakning, siger Viggo Nielsen med henvisning til, at lokalrådene i Nr. Snede og Ejstrupholm har bakket landbetjenten massivt op.

Ny fordeling af ressourcer
Ændringerne træder i kraft fra oktober i år. Ifølge politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi handler det i høj grad om at fordele ressourcerne anderledes:

- Kriminaliteten ændrer sig. Vi oplever for eksempel et fald i almindelige indbrud på 23 procent, mens datakriminalitet, økonomisk svindel og særlov-sager indenfor miljø. arbejdsmiljø og andre komplicerede områder tager til, forklarer Jens Kaasgaard.

- Der er ikke nogen, der bliver fyret, men der bliver slået en række nye stillinger op løbende, siger Jens Kaasgaard videre.

Ud over at nærpolitistationen i Brande med to mand lukkes fra oktober, forsvinder også nærpolitiet fra Struer og Bjerringbro, mens man bevarer nærpolitistationerne i Ikast, Struer, Lemvig og Mors, oplyser Jens Kaasgaard.

Han kan ikke garantere, at landbetjent-stillingen i Nr. Snede kan bevares permanent.

- Vi må se, hvad vi gør, når Viggo Nielsen engang går på pension, siger Kaasgaard.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier