Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Jesper Braae Madsen har sine rødder i Sejrup, men arbejder i dag som professionel musiker med udgangspunkt i hovedstaden. Han vil gerne ud på landets plejecentre og give beboerne en oplevelse. Det kan lade sig gøre, hvis nok giver et lille bidrag.foto. Phillip Sommer
 Jesper Braae Madsen har sine rødder i Sejrup, men arbejder i dag som professionel musiker med udgangspunkt i hovedstaden. Han vil gerne ud på landets plejecentre og give beboerne en oplevelse. Det kan lade sig gøre, hvis nok giver et lille bidrag.foto. Phillip Sommer

Musiker vil forsøde de ældres liv med koncerter

Publiceret: 10.01.2017 19:20
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Jesper Braae Madsen har en god idé, som han forsøger at gøre til virkelighed:

Det skal være muligt at få musik ud til de mennesker i vores samfund, som af den ene eller anden grund ikke så ofte har adgang til musikalske oplevelser.

Men det koster penge at arrangere også den slags koncerter. Hans tanke er at få alle med til at finansiere musikoplevelserne. Det skal ske gennem crowdfunding, hvor virksomheder og private kan yde en masse mindre bidrag.Derfor har han startet musikbureauet ”Musik til folket”.

- Gennem bureauet arrangerede jeg en håndfuld koncerter på en række plejehjem rundt i Danmark. Koncerterne blev en stor succes, og både beboerne og personalet satte stor pris på det, siger Jesper Braae Madsen.

Men økonomien i den slags koncerter er meget forskellige, konstaterede han ret hurtigt.

- Nogle få steder er plejecentrene så privilegerede, at de har et budget til at kunne præsentere livemusik for de ældre. Men langt de fleste steder kan man kun betale et symbolsk beløb til arrangører og kunstnere, siger Jesper Braae Madsen.

Kommunerne er i dag presset på økonomien samtidig med der bliver flere ældre og presset på pleje stiger. Generelle krav om effektivisering/besparelser i den offentlige sektor gør det ikke nemmere at få enderne til at hænge sammen.

- Uanset politisk ståsted er der bred enighed om, at man ønsker at give de ældre en god og værdig tilværelse. En udbredt holdning er, at vi selv skal blive bedre til at tage os af hinanden, og jeg er kommet på denne idé, som kan være med til at bidrage til noget godt rundt på de danske plejehjem, siger Jesper Braae Madsen.

Han har nu fået virksomheden OK Køkkenrenovering med på idéen. Firmaet er med til at få økonomien til at hænge sammen og har i første omgang indvilget i at sponsorere seks koncerter på ældrecentre.

Idéen er efterfølgende at private kan donere penge i en crowdfundingkampagne og dermed være med til at forære koncerter til de ældre rundt på plejecentrene i resten af landet.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier