Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Paraatlet Daniel Wagner Jørgensen blev sidste år kåret til Årets Idrætsnavn og fik prisen overrakt af borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) ved det årlige sportsgalla, der i år afvikles den 23. marts i Vejle Musikteater. arkivfoto: Michael svenningsen
 Paraatlet Daniel Wagner Jørgensen blev sidste år kåret til Årets Idrætsnavn og fik prisen overrakt af borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) ved det årlige sportsgalla, der i år afvikles den 23. marts i Vejle Musikteater. arkivfoto: Michael svenningsen

Ny pris til årets sportsgalla

Publiceret: 10.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Aktiv Fritid giver udsatte børn og unge en mulighed for at blive en del af det lokale foreningsliv.

Det sker ved at betale børnenes kontingent, give dem udstyr til sport eller spejder og følge dem til træning eller møde.

Op mod 100 lokale foreninger har taget imod 445 forskellige børn i de tre år, Aktiv Fritid har eksisteret som tilbud.

Nu vil ordningen gerne give lidt tilbage til nogle af de mange frivillige, der har involveret sig i at hjælpe de ekstra børn og unge.

Det har Aktiv Fritid valgt at gøre ved at indstifte en ny pris, Årets Inklusionspris, der skal uddeles ved Vejle Kommunes årlige Sportsgalla.

Kan inspirere andre
Det finder i år sted i Vejle Musikteater den 23. marts, men allerede nu efterlyser projektleder Marianne Petersen kandidater til prisen.

- Vi vil belønne enkeltpersoner eller foreninger, der har gjort noget særligt for at inkludere medlemmer, der normalt ikke kommer i foreningerne. Vi vil gerne anerkende de store indsatser, der bliver lavet rundt omkring, og ved at nominere tre og kåre en prisvinder kan vi forhåbentlig inspirere andre, fortæller Marianne Petersen.

Uddelte 130 statuetter
Jagten på kandidater blev indledt i går og det samme gjorde Vejle Kommune, der ved sportsgallaen skal kåre Årets Idrætsnavn og uddeler kommunens idrætspris til de mange mestre, de lokale idrætsforeninger kan mønstre fra 2016.

- Sidste år uddelte vi godt 130 statutetter til en bred skare af udøvere fra foreninger og klubber, der havde vundet et mesterskab. Alle har mulighed for at indstille de mestre, der opfylder kriterierne, inden 1. februar, fortæller Peder Tind, projektleder fra Kultur og Fritid.

Markeret sig på særlig vis
Det er lokale vindere af danske og internationale mesterskaber og rekorder, der er godkendt af de to idrætsorganisationer DIF og DGI. Ved internationale mesterskaber som EM, VM, OL og PL hylder Vejle Kommune ikke kun vinderne, men også sølv- og bronzemedaljetagerne.

Kommunen efterlyser samtidig kandidater til prisen som Årets Idrætsnavn, og det skal være individualister eller hold, der i det forløbne år ”på særlig vis har markeret sig på den danske eller internationale sportsscene”.

- Fra den 16. januar kan man bestille billetter til Sportsgalla på kommunens hjemmeside. Biletterne er gratis, og der plejer at være rift om dem. De sidste par år har vi haft udsolgt, og vi håber og tror også på, at det bliver lige så godt i år, siger Peder Tind.

Udover de nævnte priser skal ”Mayors choice”, ”Årets Stjerne”, Elite Vejles Talentudviklingspris, Årets Handicapidrætspris samt Vejle Idrætsråds og Folkeoplysningsudvalgets priser også uddeles i musikteatret, hvor Kultur og Fritid endnu ikke har det endlige program på plads.

Billetter til gallaen kan bestilles på Vejle.dk, hvor man også kan læse, hvordan man indstiller kandidater til kommunens og Aktiv Fritids priser.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier