Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Screenshot fra Facebook
 Screenshot fra Facebook

Politikeres lønstigning får lunken modtagelse i ”like”-land

Publiceret: 11.01.2017 12:20
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Levebrødspolitikere. Lad os få nogle kræfter ind, der ikke har r.... limet fast til taburetten.

Sådan skriver Lars Bo Winther Christensen i en kommentar til Hedensted Byråds beslutning om at give sig selv en samlet lønstigning på en halv mio. kr.

På et byrådsmøde mandag valgte et stort flertal at godkende stigningen, som er en afledt effekt af Folketingets beslutning om at hæve borgmester-lønningerne med godt 30 pct.

13 af 18 kommuner i Region Midtjylland har indtil videre gjort det samme, men Hedensted Byråds lønforhøjelse giver ikke mange ”likes” hos Folkebladets Facebook-brugere.

- Der går nok ikke længe, før de også vil have bil+chauffør til rådighed, som ministre. Usmageligt, skriver Henrik Berg.

- Hvordan hænger det sammen med, at man i Hedensted Kommune vil tage klippekort fra de gamle, fordi der skal spares???, spørger Michael L. Thomsen.

Der er dog også nogle, der kommer byrødderne til undsætning.

- Det er jo peanuts. Det er rundt regnet 1300 kr. pr byrådsmedlem i lønstigning. Byrådsarbejdet tager i snit 20-25 timer om ugen ud over normalt arbejde, som de skal have ved siden af deres byrådsarbejde for at kunne betale husleje. Årslønnen ligger typisk på 125.000 kroner på tværs af kommuner. Vil du selv arbejde til den lave takst pr time?, skriver Henrik Gregersen således.

Det er endnu ikke besluttet, hvorfra pengene til lønstigningen skal tages, men borgmester Kirsten Terkilsen (V) lover, at det ikke vil gå ud over kommunens service-niveau.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier