Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Christina Vistrup har både arbejdet i landsbypraksisser og på sygehuse. Det var en tidligere kollega fra et andet lægehus, der matchede hende og Lægehuset Juelsminde. Foto: Morten Pape
 Christina Vistrup har både arbejdet i landsbypraksisser og på sygehuse. Det var en tidligere kollega fra et andet lægehus, der matchede hende og Lægehuset Juelsminde. Foto: Morten Pape

Ny læge går mod strømmen

Publiceret: 11.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
37-årige Christina Vistrup har overtaget Jørgen Hansens plads i Lægehuset Juelsminde.

Hun fik sit eksamensbevis som speciallæge i almen medicin sidste år, men har arbejdet som læge siden 2009 - blandt andet i en praksis i Børkop.

At hun nu slår sig ned som læge i en by af samme størrelse er ikke en tilfældighed.

- Man siger, at unge læger kun vil være i byerne. Jeg har altid sagt det modsatte. Jeg vil ud på landet, siger hun.

Hele familiens læge
På ”landet” oplever hun en anden nærhed og et andet kendskab til patienterne end i større byer.

- Hvor man måske har ”far og mor” som patienter i Vejle, har man ofte hele familien i Juelsminde, siger hun og fortsætter:

- Man kommer til at kende familier i flere generationer, og det betyder noget for relationen. Man kan nemmere tage svære snakke med dem og håndtere forløb, hvis de bliver alvorligt syge.

Som en skadestue
Også opgaverne, som hverdagen byder på i et landsby-lægehus, fremhæver Christina Vistrup.

- Vi laver mere skadestue-arbejde på landet, fordi der er længere til nærmeste sygehus. Det er en anden type arbejde, og det tiltaler mig, siger hun.

Bor i Stouby
Christina Vistrup er opvokset i Vejle og Fredericia, men har de seneste 15 år boet i Stouby med sin mand, som hun har tre børn med.

Den korte afstand til det nye job er et stort plus for hende.

- Jeg har aldrig haft så kort til arbejde som nu, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke betød noget. Det gør det nemmere at få hverdagen med tre børn til at hænge sammen, siger Christina Vistrup.

Siden september sidste år har hun haft sin daglige gang i lægehuset, og erfaringerne i prøveperioden har gjort beslutningen om at overtage ydernummeret nem at træffe.

- Her er en god stemning blandt mine kollegaer, personalet er dygtig, og patienterne har givet mig en god modtagelse. Nu glæder jeg mig til at komme rigtig i gang, siger hun.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier