Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Marianne Eihilt, kendt fra Vild med Dans, er også en del af det kendte dommerpanel. Hun er kompagnon med konkurrencens arrangør, Brian Eriksen.
 Danseren Cecilie Lassen er for tiden aktuel som dommer i tv-konkurrencen Danmark har talent.
 Lina Refn, der har været dommer i X Factor, sidder også i dommerpanelet ved den nye dansekonkurrence i Vejle, Danmark Danser.
 Marianne Eihilt, kendt fra Vild med Dans, er også en del af det kendte dommerpanel. Hun er kompagnon med konkurrencens arrangør, Brian Eriksen.

Ny dansekonkurrence har premiere i musikteatret

Publiceret: 11.01.2017 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Kendte dommere sidder klar til at give direkte kommentarer til alle deltagerne, når den nyskabende dansekonkurrence ”Danmark danser” har premiere i Vejle Musikteater lørdag 21. januar.

Bag konkurrencen står Brian Eriksen, medindehaver af danseskolen Lets Dance, der har to afdelinger i Aarhus og en i Randers. Han er selv en erfaren danser og dommer, og det er hans kæreste, Mirja Kennedy, der har fostret idéen til dansekonkurrencen.

- Tanken er at lade alle danse mod alle, uanset hvilken stilart, de danser i, uanset om de danser solo, parvis eller i grupper, og uanset om de er otte eller 40 år. I ”Danmark danser” bryder vi alle kendte grænser, og det tror vi på vil være underholdende for publikum at se på. Folk har i hvert fald taget rigtig godt imod idéen, og vi har 72 tilmeldte, det synes jeg er flot, når det nu er første gang, siger Brian Eriksen.

Præmiesum på 55.000 kr.
Fra hele landet har dansere i forskellige aldre tilmeldt sig, og der deltager 23 solo-dansere, 12 par og 37, der danser i grupper.

- De danser i mange stilarter som f.eks. klassisk ballet, rock’n roll, hiphop og showdance, så der bliver noget at se på for publikum i løbet af lørdagen, siger Brian Eriksen.

Konkurrencen har en samlet præmiesum på 55.000 kr., og fra semifinalen kan publikum stemme via sms på det show, man synes bedst om. Vinderen af publikumsprisen får 5.000 kr.

Vinderen får 40.000 kr., mens der er 7.000 kr. til nummer to og 3.000 kr. til tredjepladsen.

- Deltagerne betaler 150 kr. for at deltage, og heraf går de 10 kr. fra hver deltager til Børnecancerfonden, fortæller Brian Eriksen.

Kompetente dommere
Han har allieret sig med en flok særdeles kompetente dommere, der skal se og kommentere de 72 deltageres dans på musikteatrets store scene.

- Normalt siger dommerne ikke noget ved dansekonkurrencen, her er det en del af oplevelsen, at dommerne giver direkte feed back til alle deltagere, fortæller Brian Eriksen.

I dommerpanelet sidder Brian Eriksens kompagnon gennem mange år, danseren Marianne Eihilt, som mange vil kende som professionel danser i ”Vild med dans”.

Hun har selskab af sangeren Lina Refn, der før har været dommer i ”X-Factor” på DR.

Danseren Cecilie Lassen er også aktuel som dommer i ”Danmark har talent”, og danseren og koreografen, Kenneth Kreutzmann, der netop har instrueret de to seneste sæsoner af ”Danmark har talent”, er også i panelet sammen med koreografen Toniah Pedersen.

- Det er en flok meget kompetente dommere, der er vant til at optræde på tv og til at sige deres mening, fortæller Brian Eriksen.

Han har bevidst valgt Vejle Musikteater som ramme om konkurrencen, fordi han kender huset og synes, det er et fantastisk sted.

- Vi begynder klokken 10.30 og regner med at have fundet vinderen ved 18-tiden. Så det bliver en lang og underholdende dag med meget at opleve. Jeg er overbevist om, at det bliver en succes, og at konkurrencen bliver en årlig tradition, siger Brian Eriksen. Billetsalg i Vejle Musikteater.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier