Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Den 78-årige kvinde blev tilbageholdt i godt 45 minutter i sit soveværelse i huset på Ribevej i Ødsted. Foto: Vibeke Oxholm
 Den 78-årige kvinde blev tilbageholdt i godt 45 minutter i sit soveværelse i huset på Ribevej i Ødsted. Foto: Vibeke Oxholm

78-årig troede naboen bankede på: Blev bundet fast med ledning

Publiceret: 12.01.2017 09:48 | Senest opdateret: 12.01.2017 09:57
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Anders Kynde

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Et voldsomt hjemmerøveri udspillede sig onsdag aften hos en 78-årig kvinde på Ribevej i Ødsted.

Kort før klokken 20 hørte hun, at det bankede på hendes vindue, hvorefter hun gik hen og åbnede hoveddøren i den tro, at det var naboen, der ville snakke med hende.

Men det viste sig, at hun skulle få en ubehagelig overraskelse, da hun åbnede døren.

Her stod nemlig tre maskerede mænd.

- Den ene mand tager fat om hendes nakke, holder hende for munden og presser hende ind i huset, fortæller kriminalassistent Uffe Agerskov fra Sydøstjyllands Politi.

Fanget på soveværelset i 45 minutter
De andre mænd fulgte med ind i huset, mens kvinden og den ene mand stod i køkkenet. Her kunne hun høre de to andre mænd gå rundt i huset, hvoraf en af disse mænd gik op på første sal og slog relæet fra og slukkede for al strømmen i huset.

Senere blev den 78-årige kvinde presset ind i soveværelset, hvor den ene gerningsmand var hos hende i tre kvarter, mens de andre gennemrodede huset.

- Det ender med, at hun bliver bundet på hænder og fødder med en ledning. Og så får gerningsmændene på en eller anden måde enten låst eller barrikaderet døren til soveværelset, fortæller Uffe Agerskov.

Herefter forlod gerningsmændene huset, inden det lykkedes kvinden at vriste sig fri fra ledningerne efter cirka 10 minutter.

Kravlede ud af vinduet
Kvinden kunne ikke komme ud af døren, men kravlede i stedet ud af vinduet og løb over til genboen, hvorfra der blev ringet til politiet.

Politiet modtog opkaldet klokken 21.18.

Politiet var efterfølgende derude med en hund, som fulgte spor fra huset og cirka 100 meter nord op til den store rundkørsel på Ribevej.

- Der slutter sporene, og man kan se, at der spor fra en bil, der er kørt fra stedet. Det er vores antagelse, at det er gerningsmændene, der er løbet op til rundkørslen og kørt derfra i en bil, siger Uffe Agerskov.

Ukendt motiv
I løbet af natten vogtede Hjemmeværnet huset for at holde uvedkommende fra huset. Politiets tekniske afdeling er torsdag ude i huset for at søge efter spor.

Udbyttet er endnu ikke opgjort, men ifølge kvinden har hun ikke haft noget større pengebeløb liggende.

- Lige nu har vi ikke noget motiv for, at de har valgt hende eller hendes hus, siger Uffe Agerskov.

Kvinden fik ingen alvorlige fysiske skader i forbindelse med hjemmerøveriet.

Talte gebrokkent dansk
Signalementet af de tre mænd er sparsomt. Den ene beskrives til at være 170-180 centimeter høj, kraftig af bygning, maskeret og iført en sort jakke. Den anden er 170-180 centimeter høj og almindelig af bygning. Den tredje mand kunne kvinden ikke sige noget om i detaljer.

Fælles for de tre mænd er, at de ifølge kvinden talte gebrokkent dansk med østeuropæisk accent.

- Fra politiets side er vi interesserede i, om der er folk, der har set nogle personer eller en bil ved rundkørslen omkring klokken 21, siger Uffe Agerskov.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier