Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 26 nye elever vil gerne lære at reparere skader og lave serviceeftersyn på lastbiler på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Her er det fra et reportagebesøg i december 2016. Arkivfoto: Mads Hansen
 26 nye elever vil gerne lære at reparere skader og lave serviceeftersyn på lastbiler på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.Privatfoto
 26 nye elever vil gerne lære at reparere skader og lave serviceeftersyn på lastbiler på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Her er det fra et reportagebesøg i december 2016. Arkivfoto: Mads Hansen

Rekordoptag på uddannelsen som lastvognsmekaniker

Publiceret: 17.02.2017 15:40
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Anders Kynde
”Kritisk mangel på lastvognsmekanikere” og ”Mangel på mekanikere presser værksteder”.

Det var blandt overskrifterne, da Vejle Amts Folkeblad i december 2016 beskrev, hvordan det stod til i branchen for lastvognsmekanikere.

Men blot få måneder senere har piben fået en anden lyd.

26 nye elever
Nu kan Syddansk Erhvervsskole nemlig melde om et rekordoptag på uddannelsen som lastvognsmekaniker i Vejle, efter et nyt hold forleden startede op på Boulevarden 36.

Således er 26 elever startet på uddannelsen. Det er dermed en pæn stigning sammenlignet med januar 2016 og 2015, da elevtallet var på henholdsvis 16 og 2.

Det glæder Lars Skibdahl, der er campuschef på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

- Det er selvfølgelig dejligt at have mange folk i huset. Men det er også nødvendigt, da uddannelsen som lastvognsmekaniker er en dyr uddannelse, fordi lastbiler og grej er hammerdyre, fortæller Lars Skibdahl.

- Stigningen af nye elever giver en volumen, der gør, at vi kan få balance i tingene og nemmere kan købe det udstyr, som branchen efterspørger, forklarer han.

Alle kommer i praktik
Lars Skibdahl tror, der er flere grunde til, at flere vil være lastvognsmekanikere i Vejle.

- Chancen for at få en læreplads er fantastisk. Praktisk talt er der ikke nogen lastvognmekanikere hos, der ikke kommer i praktik, siger han.

- I øjeblikket er der flere, der forlader branchen for lastvognsmekanikere, end der kommer til. Det betyder, at nyuddannede har rigtig gode odds for at få et job, da der er stor efterspørgsel, fortæller campuschefen.

Hos Syddansk Erhvervsskole kan efterspørgslen på lastvognsmekanikere mærkes i høj grad, da uddannelsesstedet jævnligt bliver kontaktet af virksomheder.

Kamp om talenterne
- Virksomhederne kan godt mærke, at der bliver kamp om talenterne. Derfor er det positivt, hvis vi får uddannet endnu flere, så rekrutteringspuljen bliver større. Det giver virksomhederne større chance for at få et godt match, siger Lars Skibdahl.

- Samtidig er branchen også blevet bedre til at reklamere for sig selv. Den gør opmærksom på sig selv i fagblade og får fortalt gode historier om livet som lastvognsmekaniker, forklarer han.

Tre af de 26 nye lastvognsmekaniker-elever på Syddansk Erhvervsskole i Vejle har taget uddannelsen som EUX. Det betyder, at de kombinerer erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier