Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 Jehovas Vidner har haft en rigssal i Hedensted siden 1955. Først på Hedebogade, og siden 1973 på Blikfanget. Her mødes de 80 vidner to gange om ugen, torsdag og søndag, hvor de blandt andet synger, beder, lytter til bibelske foredrag, diskuterer forskellige kapitler i Bibelen og øver sig i at blive bedre forkyndere. Fremover kommer det dog til at foregå i Vejle, da rigssalen i Hedensted er solgt. Foto: Martin Ravn
 Poul Erik Møller er vokset op i Jehovas Vidner, og han er i dag koordinator for ældsterådet i menigheden i Hedensted. Ældsterådet er en samling af erfarne mænd, der har ansvaret for menigheden.
 Selvom Jehovas Vidner forlader lokalområdet, vil de fortsat banke på dørene i Hedensted for at udbrede Bibelens ord.
 Jehovas Vidner har haft en rigssal i Hedensted siden 1955. Først på Hedebogade, og siden 1973 på Blikfanget. Her mødes de 80 vidner to gange om ugen, torsdag og søndag, hvor de blandt andet synger, beder, lytter til bibelske foredrag, diskuterer forskellige kapitler i Bibelen og øver sig i at blive bedre forkyndere. Fremover kommer det dog til at foregå i Vejle, da rigssalen i Hedensted er solgt. Foto: Martin Ravn

Jehovas Vidner rykker fra Hedensted til Vejle: Penge fra boligsalg kanaliseres til udlandet

Publiceret: 17.02.2017 16:55
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Siden 1955 har en lokal afdeling af Jehovas Vidner holdt møder i Hedensted. Men fra på søndag er det slut.

Da rykker menigheden til Vejle, hvor de 80 lokale vidner fremover vil mødes to gange om ugen.

Flytningen skyldes ikke, at der er blevet færre vidner i Hedensted-området - der har faktisk aldrig været flere - men er et led i en overordnet strategi om at udnytte pladsen bedre.

- Jehovas Vidner har flere rigssale rundt om i landet, som ikke bliver brugt ret meget. Vi bruger for eksempel kun rigssalen i Hedensted til vores to ugentlige møder. I Vejle er der to rigssale, der deles af fire menigheder, og der er altså også plads til os, siger Poul Erik Møller, som er koordinator i ældsterådet i menigheden i Hedensted.

5000 nye vidner om ugen
I Danmark har Jehovas Vidner haft en lille nedgang i medlemstallet - eller antallet af forkyndere, som de selv kalder det - set over en 25-årig periode. Fra godt 16.000 medlemmer i begyndelsen af 1990’erne til knap 15.000 i dag.

Men på verdensplan vokser trossamfundet hurtigt.

- Der kommer ca. 270.000 nye hvert år, og det svarer til 5000 om ugen. Det er især i Afrika, Østeuropa og Sydamerika, der sker noget, siger Poul Erik Møller.

Det stærkt stigende medlemstal gør, at der er behov for mange nye rigssale i udviklingslandene, og det er faktisk den underliggende årsag til, at rigssalen i Hedensted er blevet solgt.

- Pengene fra salget bliver kanaliseret videre til de steder, hvor der er brug for nye sale. Og for os i Hedensted betyder det ikke så meget at køre til Vejle i stedet, siger Poul Erik Møller.

Banker stadig på
Selvom menigheden fremover holder møderne i Vejle, vil vidnerne stadig være aktive i lokalområdet.

Det er en væsentlig del af deres tro og livsførelse at forkynde. Man kan faktisk ikke være Jehovas Vidne uden at deltage i forkyndelsesarbejdet.

Derfor bliver de ved med at banke på fremmede døre og kontakte mennesker i lokalområdet med budskabet om Jehova - også selvom det ikke altid er nemt.

- Det er da grænseoverskridende at banke på hos fremmede mennesker, for man ved jo ikke noget om, hvilken livssituation de står i lige på det tidspunkt. De fleste siger nej tak. Men vi bliver ved, fordi det er vigtigt. Vi tager Bibelens ord alvorligt, siger Poul Erik Møller.

Søger ligesindede
Det med at tage Bibelens ord alvorligt betyder ifølge Jehovas Vidner også, at man ikke flytter sammen, før man er gift, at ægteskabet er bindende, og at man i vid udstrækning også har sin vennekreds blandt mennesker med samme værdinormer.

- Det er jo meget naturligt, at man søger sammen med dem, man har et fællesskab med, og for os er det et meget vigtigt fællesskab. Det er ikke ligesom at være medlem af en badmintonklub, hvor man kommer hver torsdag. Det er noget, som er grundlæggende i vores liv - det er vores liv, siger Poul Erik Møller.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier