Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
vafo.dk
 
 

Efter en uge skal grundstødt olieskib bugseres

Publiceret: 17.02.2017 08:34
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Ritzau
Fyn/Østjylland- Det grundstødte containerskib Victoria skal fredag bugseres i dok for at blive repareret. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Fredag morgen begynder skibet, der stødte på grund for en uge siden ved Fyns Hoved, sin tur til Fayard-værftet i Odense Fjord.

Bjærgningen kommer til at foregå, ved at skibet bliver trukket af slæbebåde med meget lav hastighed.

- Forsvarets rolle i sagen er i forhold til havmiljøet. Vi skal være med til at sikre, at miljøet ikke lider yderligere skade, oplyser vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

Da det portugisiske skib stødte på grund, gik der hul på flere af skibets brændstoftanke. Og der blev efterfølgende fundet olie flere steder.

Ikke så slemt som frygtet
Men takket være det kolde vand, er konsekvenserne ikke så alvorlige som først frygtet.

Den type olie, der er i tankene, størkner nemlig ved en temperatur på omkring seks grader. Vandtemperaturen er på omkring to grader, og derfor tyder det på, at meget af olien er størknet.

- Sandsynligheden for at der løber olie ud af tankene, når skibet bliver bugseret ved lav hastighed, er lille.

- Men man kan selvfølgelig aldrig udelukke risiko for, at der kan blive trukket lidt mere olie ud, hvis der eksempelvis skabes turbulens under bugsering. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at skibet bugseres så kort distance som muligt, oplyser vagtholdslederen.

/ritzau/

Seneste web-tv


  Seneste gallerier