Vi bruger cookies!

vafo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.vafo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Slagteri sætter gang i byggeri efter fire års tilløb

Leo Grønvall har længe ønsket en udvidelse for slagteriet Danepork i St. Lihme. Nu kan han langt om længe gå i gang med første etape af projektet. Arkivfoto: mette Mørk

Slagteri sætter gang i byggeri efter fire års tilløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

St. Lihme - Slagteriet Danepork i St. Lihme har i efterhånden en del år ønsket at udvide faciliteterne og dermed også produktionen. En gruppe borgere i byen har kæmpet for, at slagteriet ikke får lov til at udvide, men i foråret fik Danepork sin miljøgodkendelse til det projekt, som skal udvide slagteriet over tre etaper.

Miljøgruppen St. Lihme har klaget over miljøgodkendelsen, og den klage ligger i øjeblikket til behandling i Natur- og Miljøklagenævnet - i øvrigt sammen med flere andre, ældre klager.

Nye veje først

Det betyder dog ikke, at slagteriet ikke kan gå i gang med planerne - og det er netop, hvad der kommer til at ske fra midten af august. Det meddeler slagteriets direktør Leo Grønvall.

Første etape af projektet omfatter den nye adgangsvej nord om slagteriet, som har været et krav for at få kommunens tilladelse til udvidelsen.

Graver allerede nu

- Vi begynder etableringen af vejen midt i august og forventer at den er klar midt i oktober, fortæller Leo Grønvall.

Gravearbejdet begynder dog allerede nu - der skal nemlig i første omgang graves søgerender for at finde ud af, om der er noget af arkæologisk interesse i området, hvor der skal etableres vej.

Selvom tilladelserne er i orden og det er fuldt ud lovligt for Danepork at gå i gang med byggeriet, så kan Danepork risikere at miljøgodkendelsen bliver trukket tilbage, hvis Natur- og Miljøklagenævnet giver Miljøgruppen medhold i sin klage.

Fortrøstningsfuld

Det er dog ikke noget, der i øjeblikket bekymrer direktøren i Danepork.

- Hele projektet er gennemarbejdet godt og grundigt i Vejle Kommune og i Naturstyrelsen, så jeg er rimelig fortrøstningsfuld, siger Leo Grønvall.

Det er fire år siden, at Danepork begyndte at søge om udvidelse, og i den tid har slagteriet ifølge Leo Grønvall brugt seks millioner kroner alene på rådgivning i forhold til en udvidelse. Behovet for en udvidelse er ikke blevet mindre i den tid - tværtimod.

- Vi har kunder, som gerne vil have mere, og forretningen går fornuftigt, så der er helt sikkert basis for at bruge miljøgodkendelsen, siger han.

Når første etape er gennemført, hvilket også omfatter udvidelse af et forsinkelsesbassin, så vil Danepork få tilladelse til at slagte 1370 grise i døgnet mandag til fredag og 1300 grise om lørdagen. Slagtning vil være tilladt i tidsrummet klokken 7-18 mandag til lørdag.