17-årige Hussein forhindrede røveriet i Lido: Det var ikke i orden, det han gjorde

Det var her uden for Lido Biografen, at 17-årige Hussein Al-Badri fik fat i den fyr, som med en kniv forsøgte at true sig til penge ved billetskranken. Foto: Yilmaz Polat

17-årige Hussein forhindrede røveriet i Lido: Det var ikke i orden, det han gjorde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom røveren havde en kniv, lod 17-årige Hussein Al-Badri sig ikke skræmme, da han søndag i sidste uge stod ansigt til ansigt med den jævnaldrende røver.

Vejle: Han har fået stor ros af politiet, den 17-årige Hussein Al-Badri, som søndag aften i sidste uge kom to piger i Lido-biografernes billetsalg til undsætning.

De stod pludselig ansigt til ansigt med en maskeret mand med kniv, som forsøgte at true sig til penge. Hussein var på arbejde i Lido Caféen og blev opmærksom, da han så en person med noget rødt, der dækkede ansigtet.

- Det så lidt skummelt ud. Jeg forsøgte at lytte til samtalen og kunne se, at den ene af pigerne stod og rystede, fortæller Hussein, som overhørte, at røveren forlangte kontanter.

Hussein gik hen og så, at den maskerede person havde en kniv i hånden. Hussein sagde til pigerne, at de skulle trække sig tilbage, og derefter overtog han samtalen med den maskerede mand.

- Jeg var ikke bange. Jeg tænkte, at han var en nar, fordi han havde gjort pigerne bange, så han skulle sættes på plads. Det var ikke i orden, det han gjorde, siger Hussein.

Han indrømmer, at hvis det havde været en stor og bred mand, der stod og truede med en kniv eller endnu værre - en pistol, så havde han nok handlet anderledes, men han kunne fornemme, at røveren også selv var nervøs for situationen.

Han kunne se, at fyrens hænder rystede.

Jeg har været vild, siden jeg var lille. Men min far har lært mig, at det er bedre at snakke sammen end at slås. Det giver mindre hovedpine bagefter for begge parter.
Hussein Al-Badri, 17 år
Hussein Al-Badri
Alder: 17 år

Født i Irak, men kom til Danmark som treårig.

Boede til at starte med i Løsning.

Kom til Vejle som 10-årig og gik nu på Novaskolen.

Bor på Nørremarken med sin familie.

Går i dag på UCV i 10. klasse.

Bruger fritiden på jobbet i Lido Caféen og med at styrketræne.

Drømmer om at blive fængselsbetjent.

Låste sig inde med røveren

- Jeg sagde til ham: hvad vil du? Og han gentog, at han ville have penge, fortæller Hussein og fortsætter:

- "Det eneste du kan få, er tre sekunder til at komme ud herfra," sagde jeg til ham - og det gjorde han så.

Hussein havde egentlig ikke tænkt sig, at han ville løbe efter røveren for at fange ham. Men han ville vide, i hvilken retning han løb, så han kunne pege politiet på rette vej. Da han kom ud til p-pladserne bag Lido, og røveren to gange var løbet imod ham med kniven for at undgå at blive fanget, smed han kniven.

Hussein fik fat i ham og tog ham med.

- Mine kolleger undrede sig vist over, hvor jeg var blevet af, fortæller han videre med et bredt smil.

For det endte med, at han sad i omkring ti minutter og ventede på politiet inde på Lidos aflåste lager med røveren, som fortalte, at han havde forsøgt at skaffe penge, fordi han havde gæld.

- Jeg sagde: Det er synd for dig, men det er altså lige så synd for de piger, du har skræmt.

Ikke en gangster

Gerningsmanden, som viste sig at være 17 år, faldt til ro på lageret.

Men da politiet kom, blev han aggressiv og truede både Hussein og politiet.

- Han sagde, at hele Aalborg ville komme efter mig, og at han ikke ville glemme mig, forklarer Hussein og konkluderer:

- Det var ren tom snak. Han troede, han var en rigtig gangster med en hel hær bag selv, men han har kun sig selv.

På intet tidspunkt følte Hussein sig bange, fortæller han, men da han skulle lægge sig til at sove den aften, tog det lidt længere tid end sædvanligt.

- Jeg tænkte på, hvis det nu var endt på en forkert måde...

Næste gang

Heldigvis endte det på den rigtige måde. Hussein var hovedårsagen til, at den 17-årige fyr ikke fik held med sit røveri. Han sidder nu varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Hussein har fået ros af både sine kolleger, arbejdsgiver, politiet og sine forældre, som dog har luftet ideen om, at han - hvis der bliver en næste gang - ikke egenhændigt forsøger at fange forbryderen.

- Men jeg gjorde det heller ikke bare for at gøre det. Jeg havde det bare sådan, at han SKULLE fanges. Det var ikke for at spille helt eller komme i avisen.

17-årige Hussein forhindrede røveriet i Lido: Det var ikke i orden, det han gjorde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce