20-årig dømt for at holde bekendt fanget i bil og lejlighed i seks timer

En 22-årig mand blev tilbageholdt i seks timer imod sin vilje. Nu har én i sagen fået en fængselsstraf. Foto: Jonas Brønd Nielsen

20-årig dømt for at holde bekendt fanget i bil og lejlighed i seks timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd ville have en 22-årig mand til at trække en anmeldelse for bedrageri tilbage. Derfor blev han tilbageholdt i seks timer.

Vejle: En blev dømt, en blev frifundet og en tredje mand er endnu efterlyst i en sag, hvor en 22-årig vejlenser blev frihedsberøvet søndag 8. april i år.

Sagen blev behandlet ved Retten i Kolding torsdag, hvor en 20-årig mand var tiltalt for vold, vidnetrusler og frihedsberøvelse, mens en 18-årig var tiltalt for frihedsberøvelse.

Begge nægtede sig skyldige, fortæller anklager i sagen, Mika Nissen.

Den forurettede - en 22-årig vejlenser - forklarede, at han ved middagstid den 8. april blev passet op på gaden af den 20-årige og hans 19-årige kammerat, som fortsat er efterlyst i sagen.

De tog ham med sig imod hans vilje, blandt andet ud i Dyrehaven og efterfølgende til en lejlighed i Valdemarsgade.

Den 22-årige forklarede, at de to mænd krævede, at han mandag morgen skulle tage ned på politistationen i Vejle og trække en anmeldelse tilbage, som den 22-årige havde indgivet om dem. De ville sikre sig, at han gik til politiet ved at tilbageholde ham, indtil det skete.

De to mænd skulle angiveligt have misbrugt den 22-åriges personlige oplysninger og bedraget for over en halv million kroner, lød forklaringen fra den forurettede.

Fandt en telefon

Mændene tog den 22-åriges telefon fra ham, og i lejligheden i Valdemarsgade ringede de efter en ven, som skulle holde øje med den 22-årige, mens de selv tog til et bryllup i Aarhus.

Vennen - en 18-årig mand - ankom til stedet, men udsatte ikke den 22-årige for vold, som de to andre, ifølge den forurettedes forklaring, havde gjort. Den 18-årige var derimod ramt af tømmermænd og gjorde ikke det store for at holde den 22-årige tilbage i lejligheden.

Alligevel valgte den 22-årige at blive, forklarede han, fordi han var bange for de trusler, de to mænd var kommet med. Desuden fandt han på et tidspunkt en telefon i en sofa i lejligheden og kontaktede sin kæreste, som fik fat i politiet.

Klokken 19.20 kom politiet til lejligheden og fik den 22-årige med derfra.

Stadig efterlyst

Den 18-årige mand, som skulle holde øje med den 22-årige i lejligheden, blev frifundet. Retten fandt ikke, at han havde forsæt til at frihedsberøve den 22-årige.

Den 20-årige mand, som var tiltalt for vold, vidnetrusler og frihedsberøvelse, blev dømt. Han fik ni måneders fængsel, fordi han i forvejen havde en reststraf på 152 dages fængsel fra en tidligere sag, fortæller anklager Mika Nissen.

Den 19-årige mand, som endnu ikke er dømt i sagen, er fortsat varetægtsfængslet in absentia og efterlyst både i Danmark og udlandet.

20-årig dømt for at holde bekendt fanget i bil og lejlighed i seks timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce