85-årig blev udsat for tricktyveri i toget: - Man skal holde øje med de slubberter

Her et par dage efter er den ældre kvinde stadig rystet over oplevelsen, men hun har stadig tænkt sig at tage toget op til sin datter i det midtjyske. Hun vil blot gerne advare andre om tricktyve. Arkivfoto: Morten Pedersen.

85-årig blev udsat for tricktyveri i toget: - Man skal holde øje med de slubberter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre vejlenser beskriver sig selv som naiv og hun opdagede intet, før hendes pung var væk. Derfor advarer hun nu andre og beder dem om at være mere agtpågivende og holde et vågent øje med mistænkelige personer.

Vejle: Dagen før kristi himmelfartsdag går ikke med det første i glemslen for en 85-årig kvinde fra Vejle - og desværre ikke for det gode. Da blev hun udsat for et tricktyveri på banegården.

Hun skulle til Hadsten for at besøge sin datter og beskriver det som en vild rejsedag.

- Der var mennesker alle vegne, og de fleste skulle med toget. Det fornemmede jeg allerede i kiosken, fortæller hun.

Hun ønsker at være anonym, fordi hun efter mødet med mændene med de lange fingre er nervøs for, om de kan finde på at opsøge hende. Efter købet af en billet i 7-Eleven gik hun op på perronen og satte sig til rette på en bænk i et af de afskærmede glasventerum.

Selv er jeg ret naiv og tror altid det bedste om folk, men man skal altså være mere agtpågivende. Jeg fortæller derfor historien til avisen for at advare andre.
85-årig vejlenser, anonym

De skubbede og forvirrede hende

Allerede der lagde hun mærke til en mand.

- Jeg havde en fornemmelse af, at sådan en høj mand hele tiden havde blikket på mig. Men jeg tænkte ikke videre over det. Altså ikke før jeg mødte ham igen i toget, siger hun.

Det gjorde hun få minutter efter, da dørene til de på det tidspunkt fyldte togvogne åbnede for at tage imod endnu flere helligdagsramte. Folk asede og masede for at komme ind, og én tog fat i den 85-åriges kuffert.

- Han vil vel hjælpe mig, tænkte jeg. Alligevel slap jeg ikke kufferten. Så det endte med, at han trak mig ind ad gangen. Da vi nåede min plads, sagde jeg: "Det er min plads. Tak", husker kvinden.

Men manden smuttede ikke, og pludselig kom en anden til og skubbede til hende bagfra. Det var den høje mand, kunne hun se, og inden hun fik set sig om, var de begge væk igen - og havde efterladt hendes håndtaske åben.

Fik hurtigt spærret hævekort

Så vidste hun, den var gal.

- De havde afledt min opmærksomhed med kufferten og gjort mig forvirret og konfus med skubberiet. Imens havde de frit spil. Det ærgrer mig noget, at jeg ikke var mere vågen, indrømmer hun.

Heldigvis hjalp en togkonduktør hende med hurtigt at få spærret dankortet, så tyvene kun slap derfra med 500 kroner i kontanter. Siden har hun meldt episoden og givet et signalement af mændene til politiet.

- Selv er jeg ret naiv og tror altid det bedste om folk, men man skal altså være mere agtpågivende. Jeg fortæller derfor historien til avisen for at advare andre mod de her tricktyverier, som jeg ikke synes, man hører så meget om mere. Man skal holde øje med de slubberter, tilføjer den ældre kvinde.

Avisen kender den 85-åriges identitet, men har respekteret hendes ønske om at være anonym.

85-årig blev udsat for tricktyveri i toget: - Man skal holde øje med de slubberter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce