Bedrager skulle bruge penge til mad og kokain

En 21-årige vejlenser erkender delvist, at han har været med til at bedrage 215 personer over internettet. Han skulle bruge pengene til mad og kokain, lød hans forklaring i retten fredag. Arkivfoto: Morten Pape

Bedrager skulle bruge penge til mad og kokain

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 21-årig mand, som sammen med sin ekskæreste er tiltalt for omfattende bedrageri på nettet, forklarede i retten, at han blot hjalp sin kæreste. Han benægtede desuden flere lovovertrædelser, han tidligere har indrømmet.

Vejle: Retssagen mod det tidligere kærestepar, der er tiltalt for blandt andet at have bedraget 215 personer over internettet, fortsatte forleden ved Retten i Kolding.

Her skulle den 21-årige mandlige halvdel af det vejlensiske par afgive forklaring. Selvom han tidligere har indrømmet forholdene, nægtede han nu flere af anklagepunkterne med en forklaring om, at han ikke kunne huske, hvad der var foregået.

- Hvis jeg havde gjort det, ville jeg sige det. Hvorfor skulle jeg lyve, sagde den 21-årige tiltalte henvendt til specialanklager Maja Fugl.

Den 21-årige afsoner i øjeblikket en anden dom ved det åbne fængsel i Møgelkær.

Snigløbet af mor

Han kunne fortsat huske flere af de bedrageriske episoder, og han forklarede, at han var gået med på sin tidligere kærestes bedragerier, fordi han skulle bruge penge til mad og kokain.

Flere af de forhold, som det tidligere par er tiltalt for at have begået i forening, var han heller ikke bleg for at tage hele ansvaret for.

Ud over bedrageriforholdene er den 21-årige også tiltalt for adskillige forhold af besiddelse af euforiserende stoffer og doping, våbenbesiddelse, trusler, tyveri og vold.

Blandt andet er han tiltalt for at have stjålet en pelsjakke fra sin mor til en værdi af cirka 30.000 kroner. Dette forhold nægtede han i retten:

- Min mor bad om at sælge den. Men vi blev uvenner, og så ville hun nok have, at jeg skulle have en sigtelse. Hun er jo psykisk syg, forklarede han med en rolig stemme.

Vold mod sin medtiltalte

Den unge vejlenser er også tiltalt for at have slået og skubbet sin ekskæreste og medtiltalte ned ad en trappe, mens de stadig dannede par. Dette nægtede han også.

- Jeg har ikke slået hende. Jeg slår på ting i stedet for på mennesker, fastholdt han overfor anklageren og tilføjede, at den 19-årige ekskæreste faldt ned af trapperne, fordi hun holdt fast i ham, da han forsøgte at løbe væk fra hende.

- Hun kom tit op i det røde felt over bagateller, konstaterede han.

Sagen fortsætter i dag, mandag, samt torsdag og fredag i denne uge, hvor hele 47 vidner er indkaldt. Specialanklager Maja Fugl varslede desuden over for retten, at hun forventer at indkalde yderligere vidner som følge af, at de tiltalte ikke har kunnet erkende så mange forhold, som de oprindeligt har gjort.

Bedrager skulle bruge penge til mad og kokain

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce