Betjent i fotovogn chokeret over fartsynder - kørte 160 kilometer i timen på landevej

På Givevej må man sende bilens speedometer op på 80 kilometer i timen, men ifølge måleren kørte han eller hun som minimum det dobbelte. Arkivfoto: Michael Bager

Betjent i fotovogn chokeret over fartsynder - kørte 160 kilometer i timen på landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilist kørte dobbelt så hurtigt som tilladt og kiggede imens på sin mobiltelefon. Fotovogne er tydeligvis ikke rene pengemaskiner, som mange ellers mener, påpeger færdselsafdelingens chef.

Vejle: Mange ser politiets fotovogne som pengemaskiner.

Men hvis de ikke var der, ville de værste fartsyndere måske ikke blive fanget.

Det siger fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra hunde- og færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi, efter at en af hans medarbejdere knipsede et billede af en fører, som kørte meget stærkt forbi.

Det skete torsdag 28. juni klokken lidt over 20 på Givevej.

Her må man sende bilens speedometer op på 80 kilometer i timen, men ifølge måleren kørte han eller hun mindst det dobbelte - altså 160 kilometer i timen. Samtidig havde vedkommende snuden begravet i sin mobiltelefon, skrev ordensmagten efterfølgende på Twitter.

Så grelle eksempler er heldigvis ikke et hverdagssyn, og betjenten i fotovognen var da også ifølge opslaget noget chokeret.

Vores ATK-vogne bliver sommetider set på som de rene pengemaskiner, men vi skal altså have fat i de værste syndere. Det får vi blandt andet på den her måde.
Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør

Folk skal debattere fart

Det sker dog engang imellem, og så er det ifølge Jesper Engelund vigtigt at være stede.

- Vores ATK-vogne (automatisk trafikkontrol, red.) bliver sommetider set på som de rene pengemaskiner, men vi skal altså have fat i de værste syndere. Det får vi blandt andet på den her måde, siger han.

- Jeg tror nu også, at de fleste efterhånden er med på den præmis. Det er farligt at køre for stærkt. Især når man som vedkommende ikke har øjnene rettet på vejen og sine medtrafikanter, tilføjer vicepolitiinspektøren.

Hvorfor deler I episoder som denne på de sociale medier?

- Vi vil gerne have folk til at debattere fart og kørsel. Emnerne skal være i vores bevidsthed, mener Jesper Engelund.

Det er uvist, hvad fartsynderen på Givevej får i straf, men ifølge sikkertrafik.dk ligger bøden i omegnen af 8000 kroner. Derudover står vedkommende også til en betinget frakendelse af kørekortet.

Betjent i fotovogn chokeret over fartsynder - kørte 160 kilometer i timen på landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce